Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oprișan: PSD trebuie să meargă la consultări la Cotroceni. Povestea cu pactul este neserioasă

oprisan w.jpg

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan a declarat, miercuri, la Parlament, că partidul ar trebui să accepte invitația la Cotroceni pentru consultări pe legislația în domeniul justiției, însă un eventual pact pe justiție ar fi „o chestiune absolut neserioasă”, scrie Mediafax.

„Sigur că trebuie să meargă, e normal ca partidele politice și mai ales cele de guvernământ să meargă la consultările convocate de președintele țării”, a declarat Oprișan, întrebat dacă PSD ar trebuie să dea curs invitației șefului statului de a participa la Cotroceni la consultări pe tema justiției.

Vicepreședintele PSD a menționat că ar fi „o chestiune neserioasă” semnarea unui pact pe justiție la Cotroceni.

„Asta cu pactul am mai auzit. Dl Iohannis trebuia să ne cheme pe toți, de multă vreme, toți șefii instituțiilor statului, toți șefii Consiliilor Județene, prefecții, să ne punem picioarele în apă rece și să facem o strategie pentru următorii 25 de ani în așa fel încât să stabilim care este interesul național al României pe fiecare domeniu de activitate în parte. Dl Iohannis nu a făcut acest lucru până la acest moment așa că povestea cu pactul pe care ar putea să îl propună președintele, după părerea mea. este o chestiune absolut neserioasă. Justiția din România trebuie să fie independentă și să nu se mai comită abuzuri, asta trebuie să fie grija statului român”, a spus Oprișan.

PSD se reunește, marți, într-o ședință de BPN în care să stabilească dacă acceptă invitația președintelui Klaus Iohannis de a participa la consultări pe tema legislației în domeniul justiției.

Președintele Klaus Iohannis va avea, miercuri, consultări cu partidele pe tema legislației din domeniul Justiției. În acest context, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că nu ar refuza ideea unui pact pe justiție, semnat de toate partidele din România, însă depinde ce va conține un astfel de document.

Discuțiile de miercuri de la Cotroceni vin după avizul Comisiei de la Veneția și a criticilor aduse de această instituție cu privire la OUG privind legile justiției și Codurile Penale. De altfel, șeful statului a cerut, vineri, demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, ca urmare a criticilor forului european.

Potrivit Administrație Prezidențiale programul consultărilor este următorul: "ora 15:00 - Partidul Social Democrat (PSD), ora 15:30 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE); ora 16:00 - Partidul Naţional Liberal (PNL); ora 16:30 – Uniunea Salvați România (USR); ora 17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR); ora 17:30 – Partidul Mișcarea Populară (PMP); ora 18:00 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.