Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentari din toate zonele politice susțin alocarea a 10% pentru educație din Planul Național pentru Redresare și Reziliență

facebook.com
Natalia Intotero

O importantă dezbatere a avut loc la Camera Deputaților organizată de Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților. La propunerea europarlamentarului Victor Negrescu a existat un consens din toate zonele politice reprezentate în Parlament pentru a susține alocarea a 10% pentru educație din Planul Național pentru Redresare și Reziliență:

”Consens în cadrul dezbaterii organizate de Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților pentru propunerea mea de a aloca minim 10% pentru educație din Planul Național pentru Redresare și Reziliență.

M-am bucurat să văd că au existat reprezentanți din partea tuturor partidelor parlamentare care au susținut această propunere pe care am promovat-o la nivel european și pe care am discutat-o inclusiv cu Ministrul Educației. Mulțumesc structurilor sindicale și asociative pentru sprijinul oferit.

În intervenția mea am menționat că trebuie să avem un proiect de modernizare a educației cu scopul de a asigura accesul tuturor la educație de calitate pe tot parcursul vieții. Pentru a fi exact: am propus alocarea a minim 3 miliarde de euro, sub formă de granturi, din totalul de 30 de miliarde, nu ceea ce vor să facă guvernanții, să vină cu un plan fictiv de 60 de miliarde și să ne păcălească cu diferite sume.

Cred în dialog. Acest plan nu trebuie să fie politizat. Este un plan pentru redresarea României, un proiect finanțat din bani europeni, prin care se poate realiza modernizarea educației pe baze transparente și dezideologizate. Am încredere că, dacă ne unim forțele, putem face enorm pentru a pregăti viitorul României la noile provocări.

O felicit pe colega mea, Natalia Intotero, președinta Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, pentru organizarea acestui dialog.”, a scris europarlamentarul pe pagina sa de facebook.

Consens în cadrul dezbaterii organizate de Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților pentru propunerea mea de a...

Publicată de Victor Negrescu pe Miercuri, 3 martie 2021
Publicată de Intotero Natalia Elena pe Miercuri, 3 martie 2021

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.