Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce n-a putut Argentina, a reușit Polonia: Lewandowski și compania au câștigat cu 2-0 cu Arabia Saudită, meci în care asiaticii au ratat un penalti

Polonia și Arabia Saudită s-au întâlnit în a doua rundă a meciurilor din Grupa C de la Campionatul Mondial de Fotbal de pe poziții diferite. Asiaticii erau liderii surprinzători ai grupei, după victoria istorică, 2-1, cu Argentina, în timp ce europenii veneau după un egal cu Mexicul.

Ce nu au putut Lionel Messi și colegii săi au reușit polonezii. Meciul a fost unul de luptă în prima sa parte, cu multe dueluri aspre, din care Polonia, mai solidă fizic, a ieşit câştigătoare.

''Şoimii verzi'' care au produs una dintre cele mai mari surprize din istoria competiţiei prin victorie reuşită în faţa Argentinei (2-1), au avut prima ocazie a meciului, dar portarul Szczesny a respins de sub transversală şutul din careu al lui Kanno (13).

În min. 20, internaţionalul polonez Matty Cash a scăpat de al doilea cartonaş galben, după ce l-a lovit cu cotul pe Alburayk, la un duel aerian.

Polonia a avut prima sa oportunitate în min. 26, când Bielik a reluat cu capul din 8 metri după un corner, dar Alshehri a respins din faţa porţii.

În min. 39, Cash l-a lansat de Lewandowski, acesta a trecut de portar şi a întors mingea pentru Zielinski, care a marcat fără probleme.

În min. 44, Bielik l-a faultat pe Alshehri în careu, şi saudiţii au primit penalty, după consultarea arbitrajului video, însă Salem Aldawsari a executat slab (45+1) şi Szczesny a apărat, iar apoi portarul lui Juventus a avut o nouă intervenţie senzaţională la reluarea lui Alburayk.

Arabia Saudită a început mai bine partea secundă, iar Szczesny (55) a respins şutul trimis din patru metri de Salem Aldawsari la o învălmăşeală. Albrikan (60) a şutat din unghi, dar pe lângă poartă.

Polonezii au acţionat foarte periculos pe contraatac şi au avut două bare în decurs de câteva minute. Milik a trimis în transversală cu capul din centrarea lui Frankowski (63), iar Lewandowski a reluat în bara din stânga porţii lui Alowais, la centrarea lui Milik (66).

Echipa pregătită de francezul Herve Renard a căutat în continuare golul egalării, dar Szczesny a fost la post la şutul lui Salem Aldawsari (69) de la 18 metri, iar Almalki (78) a trimis de la 15 metri puţin pe lângă poartă.

În min. 82, Lewandowski a tranşat soarta partidei, profitând de gafă uriaşă a lui Almalki. Pentru atacantul Barcelonei a fost primul gol la Cupa Mondială (în cinci meciuri).

''Lewangoalski'' a fost aproape de dublă, însă a ratat singur cu portarul (90), iar apoi Alghannam a salvat din faţa porţii goale.

Arabia Saudită nu a reuşit nici golul de onoare, Kanno (90+6) şutând de la 20 de metri pe lângă poartă.

Polonia a învins pentru a cincea oară Arabia Saudită în tot atâtea meciuri, precedentele cinci întâlniri fiind amicale, toate în Arabia Saudită.

Polonia este liderul grupei, cu 4 puncte, înaintea meciului Argentina-Mexic.

POLONIA: Szczesny - Cash - Glik, Kiwior, Bereszynski - Krychowiak, Bielik – Milik (Piatek 61), Zielinski (Kaminski 63), Frankowski – Lewandowski. SELECŢIONER: Czeslaw Michniewicz

ARABIA SAUDITĂ: Al Owais - Abdulhamid, Al Amri, Al Bulayhi, Al Burayk (Al Ghannam 65) - Al Naji (Al Abid 46), Al Malki (Al Obud 85), Kanno - Al Brikan, Al Shehri (Nasser Al Dawsari 85), Salem Al Dawsari. SELECŢIONER: Herve Renard

Cartonaşe galbene: Kiwior 15, Cash 16, Milik 19 / Al Malkki 20, Al Amri 45+4

Arbitri: Wilton Sampaio - Bruno Boschilia, Bruno Pires (toţi din Brazilia) – Kevin Ortega (Peru)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.