Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Popescu, întâlnire cu reprezentanţii K-EXIM Bank: Am discutat despre cooperare pentru dezvoltarea programului nuclear românesc, în construirea Unităţilor 3 şi 4

Inquam Photos / Octav Ganea
Virgil Popescu

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunţat că a avut discuţii, cu ocazia vizitei în Coreea de Sud cu reprezentanţii K-EXIM Bank despre cooperare în vederea dezvoltării programului nuclear românesc, în construirea Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, dar şi în proiectul SMR-uri-lor. El a adăugat că a transmis invitaţia ca aceştia să se implice în proiectul retehnologizării Unităţii 1 de la Cernavodă şi a instalaţiei de detritiere, unde va fi dezvoltată la ICSI Râmnicu Vâlcea.

„Ca parte a delegaţiei condusă de prim-ministrul Nicolae Ciucă şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, mă aflu zilele acestea în vizită oficială în Republica Coreea. Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii K-EXIM Bank, la care au mai participat George Agafiţei, consilier de stat şi Cosmin Ghiţă, director general S.N. Nuclearelectrica S.A. Am discutat despre cooperare în vederea dezvoltării programului nuclear românesc, în construirea Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, dar şi în proiectul SMR-uri-lor. De asemenea, am transmis invitaţia de a se implica în proiectul retehnologizării Unităţii 1 de la Cernavodă şi a instalaţiei de detritiere, unde se va utiliza tehnologia dezvoltată la ICSI Râmnicu Vâlcea. Am primit semnale pozitive şi dorinţă de implicare în aceste investiţii importante. Am transmis că prin colaborare vom reuşi să întărim relaţiile bilaterale dintre cele două state”, a scris Virgil Popescu, miercuri pe Facebook.
Ministrul Energiei a oferit detalii şi de cine este însoţit în această vizită.
„În vizita oficială din Republica Coorea particip alături de vicepremierul şi ministru al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Apărării Naţionale Anghel Tîlvăr şi alţi colegi parlamentari, dar şi cu directorul general al S.N Nuclearelectrica S.A., Cosmin Ghiţă”, a mai precizat Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.