Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poveste senzațională: soția pilotului de pe Titan este nepoata unui cuplu care a murit pe Titanic

titanic cuplu

Wendy Rush, care este căsătorită cu Stockton Rush, directorul executiv al companiei OceanGate şi pilotul de la bordul submersibilului Titan, este descendenta unui cuplu care şi-a pierdut viaţa la bordul celebrei nave Titanic.

The New York Times relatează că Wendy Rush este stră-strănepoata lui Isidor şi Ida Straus, doi pasageri de la clasa întâi care se aflau la bordul Titanicului când acesta s-a scufundat în 1912. Cuplul se număra printre cei mai bogaţi pasageri ai Titanicului. Isidor şi fratele său erau coproprietari ai magazinului Macy's.

Supravieţuitorii au povestit că l-au văzut pe Isidor refuzând un loc pe o plută de salvare. Ida Straus, soţia sa de patru decenii, a declarat că nu îşi va părăsi soţul, iar cei doi au fost văzuţi stând braţ la braţ pe puntea Titanicului în timp ce nava se scufunda. Este o scenă care a fost recreată în filmul din 1997 de dramatizare a dezastrului, regizat de James Cameron.

Cadavrul lui Isidor Straus a fost găsit pe mare la două săptămâni după ce Titanicul s-a scufundat, arată arhivele New York Times. Rămăşiţele Idei Straus nu au fost niciodată recuperate.
Wendy Rush, născută Hollings Weil, s-a căsătorit cu Stockton Rush în 1986. Ea este, de asemenea, director de comunicare la OceanGate şi a vizitat personal epava Titanicului de trei ori, potrivit The Guardian.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.