Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Joe Biden va 'minimiza contactele' pe parcursul vizitei sale în Israel şi Arabia Saudită, din cauza coronavirusului

ABC News
Joe Biden

Casa Albă a creat surprindere miercuri anunţând că, din cauza coronavirusului, preşedintele Joe Biden va "minimiza contactele" pe parcursul vizitei sale în Israel şi în Arabia Saudită, unde va avea între altele o întâlnire controversată cu prinţul moştenitor Mohammed Bin Salman, relatează AFP.

"Este rezonabil să ne aşteptăm să ia măsuri de precauţie suplimentare", a declarat presei purtătoarea de cuvânt prezidenţială Karine Jean-Pierre în avionul care îl transporta pe Biden la Tel Aviv. Ea a invocat propagarea rapidă de noi variante ale coronavirusului.

"Încercăm să minimizăm contactele pe cât posibil", a adăugat ea, presată de reporterii care doreau să afle dacă preşedintele american se va abţine să dea mâna cu interlocutorii săi.

"N-aş spune că este vorba de o schimbare" a protocoalelor sanitare, a mai spus purtătoarea de cuvânt, întrebată dacă aceste măsuri nu vizează în realitate să evite o strângere de mână potenţial stânjenitoare cu prinţul moştenitor saudit, potrivit Agerpres.ro.

Joe Biden - cunoscut pentru manierele sale afectuoase - a sosit miercuri în prima etapă a călătoriei sale, în Israel, urmând ca vineri să ajungă în Arabia Saudită, ţară pe care în campania electorală a promis să o trateze ca "stat paria", ca urmare a asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi.

În regatul saudit, el are prevăzută o reuniune cu regele Salman şi cu echipa sa conducătoare, din care face parte şi prinţul moştenitor Mohammed Bin Salman, pe care serviciile de informaţii americane îl acuză că a supervizat asasinarea jurnalistului disident.

Programul exact al lui Biden în Arabia Saudită nu era cunoscut încă miercuri, accesul jurnaliştilor fiind de asemenea incert.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.