Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebelii houthi au atacat cu drone Riadul chiar în timpul curselor de Formula E la care asista prințul moșternitor Mohammed bin Salman

Arab News
atac drone Riad Arabia saudita

Mai multe explozii au zguduit capitala Arabiei Saudite, Riad, sâmbătă, televiziunea de stat raportând eşecul unui atac cu rachete balistice lansat de rebelii din Yemenul vecin, notează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Diana Șoșoacă le cere Serviciilor Secrete să intervină: 'Să-şi facă treaba și să oprească această maziliere a poporului român'

Rebelii houthi, susţinuţi de Iran în conflictul din Yemen, şi-au înmulţit atacurile împotriva Arabiei Saudite, aflată în fruntea unei coaliţii militare care sprijină guvernul yemenit.

Forţele de apărare aeriană saudite au contracarat "atacul cu rachete balistice efectuat de houthi" împotriva capitalei saudite Riad, a indicat coaliţia militară, citată de televiziunea Al Ekhbariya, fără a preciza numărul de rachete interceptate.


Corespondenţi ai agenţiei France Presse şi locuitori ai Riadului au auzit mai multe explozii puternice.

Potrivit coaliţiei, au fost interceptate, de asemenea, patru drone lansate de rebelii houthi împotriva sudului Arabiei Saudite.

Aceste atacuri nu au fost revendicate deocamdată.

Ele au avut loc în timp Arabia Saudită găzduieşte campionatul de Formula E la periferia capitalei Riad, la care a asistat prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, potrivit presei de stat.

În Yemen, rebelii houthi duc o ofensivă crâncenă în încercarea de a prelua controlul asupra provinciei petroliere Marib, ultima bastion loialist din nordul ţării.

Rebelii controlează o mare parte din nord, inclusiv capitala Sanaa.

Miliţiile houthi şi-au intensificat atacurile împotriva regatului saudit, în ciuda abordării noii administraţii americane a preşedintelui Joe Biden care a decis să-i scoată pe aceşti rebeli din lista neagră a "organizaţiilor teroriste".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.