Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul hărţuirilor sexuale trece la un alt nivel: Ce se pregăteşte la Hollywood

hellogiggles.com
campanie online #metoo agresiune sexuala hartuire

Producătorii de la Hollywood au lansat o serie de recomandări cu scopul de a preveni apariţia cazurilor de hărţuire sexuală pe şi în afara platourilor de filmare din industria cinematografică şi cea de televiziune, scrie Reuters. Între recomandările lansate vineri de Sindicatul Producătorilor Americani (Producers Guild of America - PGA) se numără aceea ca la toate producţiile să fie organizate traininguri împotriva hărţuirii sexuale pentru toţi membrii echipelor şi distribuţiilor, înainte de startul fiecărui sezon.

Citeşte şi: Donald Trump, 'ÎN CORZI': Blocajul bugetar din SUA poate avea consecinţe GRAVE

PGA îndeamnă producătorii să desfăşoare întâlniri şi sesiuni de casting într-un mediu „profesional, sigur şi confortabil”. „Ca producători, oferim leadership-cheie în crearea şi menţinerea unor medii de lucru bazate pe respect reciproc, aşa că este obligaţia noastră să schimbăm această cultură şi să eradicăm abuzul”, au transmis Gary Lucchesi şi Lori McCreary, copreşedinţi PGA.

Citeşte şi: Dezvăluiri incendiare despre agresorul Vioricăi Dăncilă: Legătura neștiută dintre cei doi

Aceste recomandări iniţiale au fost făcute în octombrie de un grup special desemnat de PGA, după apariţia mai multor acuzaţii de comportament sexual neadecvat lansate la adresa mai multor personalităţi din industria de divertisment, inclusiv producătorul Harvey Weinstein. Acesta a fost acuzat de peste 70 de femei de abuz sexual, inclusiv viol. Multe dintre acuzaţiile lansate la adresa lui Weinstein au fost făcute de actriţe care au spus că au fost trimise să îl întâlnească în camere de hotel, unde se afla singur. Weinstein a respins acuzaţiile, spunând că toate relaţiile sexuale pe care le-a întreţinut au fost consimţite.

Vezi și: Ești încăpățânat? Cum te-ar putea ajuta acest ‘defect’ să trăiești mai mult

În octombrie, Harvey Weinstein a fost exclus din Sindicatul Producătorilor Americani. Potrivit lui Lori McCreary, aceste recomandări sunt mai cu seamă importante pentru producţiile independente care nu sunt realizate într-un studio de film sau de televiziune, cu contribuţia unui departament de resurse umane. Gary Lucchesi a spus că aceşti „paşi” recomandaţi de PGA – a căror formă finală a fost dată de consiliul director al sindicatului – ar trebui să servească drept „bune practici” pentru cei 8.200 de membri ai Producers Guild of America. „Este vorba despre a stabili tonul corect şi a avea comportamentul adecvat. Nu este de dorit ca oamenii să mai fie insensibili”, a mai spus Lucchesi.

Recomandările se referă şi la victimele hărţuirii sexuale, acestea fiind sfătuite de PGA să se adreseze autorităţilor în cazul în care consideră că a fost comisă o infracţiune, precum şi să noteze detalii despre un incident, imediat după ce acesta s-a petrecut. Scandalul „Weinstein” a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne şi Salma Hayek, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.

Harvey Weinstein a negat acuzaţiile, spunând că toate relaţiile sexuale pe care le-a întreţinut au fost consimţite. Producătorul a fost concediat din Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Bob. Harvey Weinstein a demisionat apoi din consiliul de conducere al companiei.

Vezi și: Simona Halep scrie istorie! Cum trebuie să se recupereze după recordul de la Australian Open

Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat, pe 10 octombrie, că se desparte de producător, pentru „acţiunile sale de neiertat”. BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru. În plus, consiliul Academiei de Film Americane a votat „cu mult peste majoritatea de două treimi care era necesară” pentru ca lui Harvey Weinstein să îi fie retras titlul de membru. El a fost dat afară din rândul membrilor Sindicatului Regizorilor Americani (DGA) şi ai The Television Academy.

Potrivit unui raport publicat de The New York Times, Harvey Weinstein şi-a acoperit comportamentul de prădător sexual timp de mai multe decenii cu ajutorul unei reţele de complici, între care s-au numărat jurnalişti de la publicaţia tabloidă National Enquirer şi reprezentanţi ai Creative Artists Agency.

Weinstein este investigat de poliţia din Los Angeles, Beverly Hills, New York şi Londra pentru mai multe acuzaţii de agresiune sexuală. El a fost dat în judecată de mai multe femei. Producţiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein însumează peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia de Film Americană. El a primit un premiu Oscar pentru filmul „Shakespeare in Love”. Scandalul sexual izbucnit odată cu lansarea primelor acuzaţii la adresa producătorului Harvey Weinstein a luat amploare, acuzaţii similare fiindu-le aduse mai multor personalităţi precum regizorul James Toback, actorul Kevin Spacey, producătorul Brett Ratner şi Roy Price, şeful Amazon Studios şi responsabilul de conţinut al Amazon Video, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.