Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene apocaliptice în EAU, înaintea vizitei lui Marcel Ciolacu - Ploile torențiale fac ravagii iar aeroportul din Dubai a fost închis

CNN
aeroport dubai2

Scene apocaliptice în EAU în urma ploilor torențiale care au devastat regiunea chiar înaintea vizitei premierului Marcel Ciolacu. Aeroportul din Dubai a fost închis, regiunile urbane au fost devastate de torenți iar ploile continuă.

Premierul Marcel Ciolacu, însoțit de o delegație guvernamentală, efectueză un turneu în zona arabă, cu opriri în Qatar și Emiratele Arabe Unite.

Avioanele care trebuie să aterizeze marți seara pe aeroportul din Dubai, cel mai aglomerat aeroport internațional din lume, sunt redirecționate temporar către alte aeroporturi, din cauza inundațiilor, scrie Sky News, potrivit Mediafax.

În ciuda perturbărilor, aeroportul a anunțat că plecările sunt operate în continuare.

Pista aeroportului din Dubai a fost inundată. Anterior, în cursul zilei de marți, s-a anunțat că operațiunile aeroportuare au fost suspendate timp de 25 de minute din cauza vremii nefavorabile. Cel puțin 21 de plecări și 24 de sosiri au fost anulate în cursul zilei, iar trei zboruri au fost redirecționate către alte aeroporturi.

A plouat mult marți Dubai, cât media anuală normal, iar în următoarele ore sunt așteptate și mai multe precipitații.

Mai multe case și drumuri au fost inundate.

 

Unele hoteluri din Dubai vor prelungi șederea turiștilor care nu au putut pleca

Unele hoteluri din Dubai vor prelungi șederea turiștilor care nu au putut zbura acasă din cauza ploilor, iar unele companii vor compensa turiștii pentru cheltuielile cu taxiul, a anunţat vicepreședintele Asociației Tour-Operatorilor din Rusia (ATOR) pentru turismul extern, șeful operatorului de turism "Space Travel", Arthur Muradian.

"O serie de hoteluri au declarat că vor prelungi șederea turiștilor ale căror zboruri nu vor avea loc. De asemenea, companiile de transport vor încerca apoi să compenseze logistica care nu funcționează acum. O parte din companiile gazdă cu care lucrăm au spus că vor despăgubi turiștii pentru costurile de utilizare a taxiului dacă au trebuit să îl folosească din cauza întârzierii transferului" - a spus acesta.

Mai multe zboruri ale companiei "Aeroflot" de la Dubai la Moscova vor fi amânate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. După cum s-a anunţat anterior, Aeroportul Internațional Dubai a anulat un total de 45 de zboruri de intrare și de plecare din cauza ploilor abundente care au lovit Emiratele Arabe Unite.

Marți seara, Emiratele Arabe Unite au fost lovite de ploi abundente, rare pentru regiunea aridă, care vor dura până miercuri. Din cauza ploilor abundente, autostrăzi importante și străzile joase au fost inundate. Autoritățile țării au îndemnat locuitorii să nu-și părăsească casele decât dacă este absolut necesar. Instituțiile guvernamentale, precum și multe întreprinderi din sectorul privat, au trecut la activitatea de la distanță. Cursurile în școli și universități se vor desfăşura de la distanță atât timp cât vremea rea ​​persistă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.