Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Stimulent pregătit de Guvern: Primești 100 de lei dacă te vaccinezi

captura youtube
vaccin combinatie

În coaliția de guvernare s-a stabilit, de principiu, că românii vor fi încurajați să se vaccineze prin metoda 'biciul și zăhărelul', pentru a preveni un val 4 care să copleșească spitalele și să facă secțiile ATI neîncăpătoare. Pe de-o parte, românii vor primi „stimulente” financiare ca să se vaccineze. Premiile nu vor fi efectiv în bani, ci sub formă de vouchere sau tichete valorice. Pe de altă parte, anumite activități vor fi permise doar pentru persoanele vaccinate, de exemplu accesul la mall în weekend.

Surse guvernamentale au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că una din măsurile pe care s-a bătut palma la guvernare și urmează să fie anunțată în curând este aprobarea de către Guvern a acordării de tichete de masă în valoare de 100 de lei pentru persoanele care se vaccinează.

Ce spun oficialii

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a propus, în şedinţa de marţi a coaliţiei de guvernare, un set de măsuri de accelerare a campaniei de vaccinare anti-COVID, cum ar fi acordarea unei recompense pentru cei care se imunizează, dar şi restrictive pentru cei nevaccinaţi - testarea obligatorie a personalului medico-sanitar şi acces limitat în weekend în zonele neesenţiale. Ea a precizat că aceste propuneri urmează să fie discutate cu premierul şi cu membrii Comitetului naţional pentru coordonarea activităţilor de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

Premierul Florin Cîţu a afirmat miercuri, întrebat despre stimulentele avute în vedere pentru încurajarea campaniei de vaccinare, precum bonuri valorice sau loterii cu premii pentru cei care se vaccinează, că în cazul în care specialiştii consideră că astfel de măsuri ar ajuta, atunci Executivul poate decide să le aprobe. „Pe partea cealaltă eu nu aş spune măsuri restrictive, dacă vorbim de personalul medical care trebuie testat, dacă nu s-a vaccinat”, a adăugat prim-ministrul care a precizat că mai întâi vrea să vadă şi să studieze în detaliu aceste propuneri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.