Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transmiterea virusului varicelo-zosterian este puțin probabilă după vaccinare, potrivit unui studiu

bacterii virus boala

Persoanele vaccinate au riscuri foarte scăzute să transmită virusul varicelo-zosterian (tulpina Oka), relevă un studiu sistematic realizat în SUA, care arată că transmiterea este posibilă doar dacă persoana vaccinată dezvoltă o erupție cutanată, potrivit 360MEDICAL.ro.

Revizuirea “indică faptul că transmiterea virusului vaccinului de la beneficiarii sănătoși ai vaccinului este foarte rară. Până în prezent, au fost raportate doar 13 cazuri din 11 persoane imunocompetente vaccinate, toate după primirea primei doze de vaccin contra varicelei, și cel mai frecvent printre contactele casnice”, a declarat pentru Reuters dr. Mona Marin, din Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Atlanta.

Transmiterea virusului vaccinului care a dus la varicela clinică a fost raportată doar de la beneficiarii vaccinului care au dezvoltat o erupție cutanată după vaccinare, iar cazurile de varicelă cauzată de tulpinile de vaccin au fost de obicei ușoare, se mai arată în concluziile cercetării.

Citeşte şi: Ghidurile internaţionale pentru realizarea studiilor clinice vor fi modificate

Datele despre transmiterea tulipinii virale Oka de la persoanele care au primit vaccinuri care conțin virusul varicelo-zosterian-viu, atenuat au fost analizate de cercetători pentru a descrie transmiterea virusului după statutul imunitar al pacientului, după tipul bolii transmise (varicelă sau herpesul zoster), dar și severitatea bolii și dacă transmiterea a fost confirmată de laborator.

În urma studiului în care au fost incluse 20 de articole pe acestă temă, cercetătorii au constatat că din totalul celor vaccinați doar 11 beneficiari imunocompetenți de vaccin anti-varicelă au transmis virusul către 13 pacienți.

În toate cazurile, persoana vaccinată a avut o erupție cutanată: șase asemănătoare cu varicelă și cinci cu herpesul zoster.Transmiterea a avut loc în cea mai mare parte prin contactele casnice.

În plus, transmiterea de la copiii vaccinați imunocompromisi s-a produs, de asemenea, numai dacă destinatarul a dezvoltat o erupție cutanată în urmă vaccinării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.