Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Intervenție în forță în Turcia! Poliţia a dat cu gaze lacrimogene la o manifestaţie pro-palestiniană desfășurată în apropierea unei baze militare

theguardian.com
politie turcia

Video | Intervenție în forță în Turcia! Poliţia a dat cu gaze lacrimogene la o manifestaţie pro-palestiniană desfășurată în apropierea unei baze militare

Poliţia turcă a folosit duminică gaze lacrimogene pentru a dispersa o manifestaţie pro-palestiniană în apropierea unei baze militare în care se află trupe şi arme americane, informează AFP, potrivit news.ro.

Manifestaţia din faţa bazei aeriene de la Incirlik a fost organizată de ONG-ul turc Humanitarian Relief Foundation (IHH). În 2010, IHH a închiriat o flotilă pentru a încerca să ajungă în Gaza, aflată sub blocadă israeliană, ceea ce a dus la un raid israelian care a provocat moartea a zece persoane.

Imaginile postate pe reţelele de socializare arată câteva sute de persoane fluturând steaguri palestiniene, alergând pe un câmp şi fiind fugărite de poliţie, care a folosit şi un tun de apă.

Până în acest moment nu s-au raportat cazuri de persoane rănite sau arestări.

Baza aeriană de la Incirlik aparţine Turciei, membră a NATO, dar este folosită de forţele aeriene americane - şi ocazional de forţele aeriene regale britanice - cărora le oferă acces strategic la zone vaste din Orientul Mijlociu.

Sâmbătă, Turcia şi-a rechemat ambasadorul în Israel pentru consultări şi a întrerupt contactele cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, ca răspuns la operaţiunea israeliană din Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.