Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucigaşul rapperului american Nipsey Hussle, condamnat la 60 de ani de închisoare

spin.com
nipsey hussle

Membrul unei bande care l-a ucis împuşcându-l de la mică distanţă pe rapperul californian Nipsey Hussle la Los Angeles, în 2019, a fost condamnat miercuri la 60 de ani de închisoare, informează AFP, potrivit Agerpres.

Eric Holder, în vârstă de 32 de ani, recunoscuse în timpul procesului său că l-a ucis pe Nipsey Hussle, o stea în ascensiune a muzicii rap americane. El a declarat însă că a acţionat "sub imboldul pasiunii", fără să-şi planifice gestul.

Aceasta este o versiune asupra faptelor cu care juriul nu a fost însă de acord în timpul procesului său. În iulie anul trecut, juraţii l-au găsit vinovat de comiterea unui asasinat, considerând astfel că a fost un act premeditat.

Miercuri, judecătorul l-a condamnat pe Eric Holder la o pedeapsă minimală de 25 de ani de închisoare pentru crimă, la care se adaugă alţi 25 de ani pentru utilizarea unei arme de foc. De asemenea, el a primit încă 10 ani de închisoare pentru că a împuşcat şi a rănit alţi doi bărbaţi care se aflau în apropiere.

Moartea lui Nipsey Hussle în martie 2019, la vârsta de 33 de ani, a emoţionat profund opinia publică din Statele Unite. După tragedie, numeroase vedete, printre care Stevie Wonder şi Snoop Dogg, i-au adus un omagiu rapperului care era foarte apreciat în universul muzicii hip-hop.

Zeci de mii de persoane au participat la o ceremonie de comemorare la Los Angeles, în cadrul căreia a fost citit şi un mesaj din partea fostului preşedinte american Barack Obama.

În pofida faptului că şi-a înfiinţat propriul magazin de haine într-un cartier din sudul oraşului Los Angeles în care a crescut, Nipsey Hussle a rămas legat de lumea bandelor în care s-a format.

Ucigaşul său, Eric Holder, era membru al bandei "Rollin 60s Crips", din care făcuse parte şi rapperul.

Înainte de a muri, artistul l-a confruntat pe ucigaşul său, vorbindu-i despre zvonurile potrivit cărora ar fi fost un "turnător".

La proces, procurorul a declarat că ucigaşul a avut "destul timp pentru a-şi premedita" fapta.

Nipsey Hussle, născut cu numele de Ermias Asghedom într-o familie originară din Eritreea, a fost recompensat postum cu două premii Grammy în 2020, pentru piesele sale "Racks in the Middle" şi "Higher".

În august anul trecut, el a primit, de asemenea, o stea pe bulevardul Walk of Fame din Hollywood.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.