Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Valeriu Gheorghiță: Nu trebuie să confundăm scăderea numărului de anticorpi cu nivelul protecției

Facebook
Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a comentat, joi, decizia Austriei de a impune carantina chiar și persoanelor vaccinate, dacă a trecut mai mult de 9 luni de la vaccinare. Întrebat dacă se puna problema unei a treia doze, el a spus:

  • „Nu, in momentul de fata nu este o pozitie comuna la nivel european si global. Nu putem emite o idee ca in Europa valabilitatea protectiei este de 9 luni si in alte state e mai mare. Important este protectia medicala efectiva fata de boala si aceste date nu le poti avea inainte de implinirea termenului respectiv.
  • Pana acum nu s-a dovedit o scadere a protectiei data prin vaccinare. Nu trebuie sa confundam scaderea numarului de anticorpi cu nivelul protectiei pentru ca avem raspuns imun de memorie si in momentul in care intram in contact cu o persoana cu infectie SARS-COV-2 si suntem expusi la virus, raspunsul imun de memorie e foarte prompt si duce la cresterea rapida a nivelului de anticorpi. Expunerile repetate la infectie ne mentin un nivel crescut al anticorpilor, este o imunizare, o vaccinare naturala as putea spune.
  • Din ceea ce se estimează foarte probabil că cel puțin 12 luni vom avea un nivel de protecție oferit dupa prima schema de vaccinare. Nu exista un consens (legat de a treia doza) din lipsa datelor”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.