Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Cel puțin cinci morți după ce o furtună devastatoare a lovit mai multe țări din fosta Iugoslavie

furtuna ploi

O furtună puternică a lovit miercuri Balcanii, cu rafale puternice de vânt și ploi torențiale, provocând moartea a cel puțin 5 persoane în Croația, Bosnia și Slovenia și rănirea a zeci de persoane.

A fost a doua furtună puternică în doar două zile care s-a abătut asupra regiunii, după o serie de zile extrem de calde, arată AP.

Doi bărbați au murit în capitala Croației, Zagreb, după ce au fost loviți de copaci căzuți, a anunțat poliția croată. Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost lovit în timp ce se afla pe stradă, iar un bărbat în vârstă de 48 de ani era în mașina sa. Medicul Ljupka Hitrova a declarat pentru agenția oficială de știri Hina că cele două victime aveau multiple răni la cap.

Serviciul de protecție civilă din estul Croației a anunțat că o persoană a murit după ce un copac a căzut peste mașina sa în orașul Cernik.

În Zagreb, un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost grav rănit când o macara s-a prăbușit, se arată în comunicatul poliției.

Tot în Zagreb, furtuna a oprit total transportul în oraș, a provocat întreruperi de energie electrică și a lăsat străzile blocate de copacii căzuți.

O situație similară a fost raportată în Slovenia vecină, unde vântul puternic a doborât copaci și a smuls acoperișuri.

Televiziunea publică RTV Slovenia a relatat că o persoană a fost ucisă și alta a fost rănită când un copac a căzut peste ele în zona lacului Bled. O persoană a murit, de asemenea, în Bosnia, iar cel puțin 20 au fost rănite, au declarat autoritățile din această țară.

În Belgrad, unele părți ale orașului au rămas fără electricitate, iar aeroportul a fost închis temporar. Un videoclip postat pe rețelele de socializare a arătat o macara uriașă căzând.

În alte părți ale Serbiei, oamenii au raportat copaci crăpați, căderi de cărămizi și acoperișuri smulse. O fetiță de 12 ani a fost spitalizată după ce un copac a căzut peste ea în orașul Novi Sad din nordul țării.

Serviciile de urgență din cele trei țări au raportat sute de intervenții în timp ce furtuna „mătura” regiunea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.