Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE Orașul ucrainean Cernihiv a fost lovit de rachete rusești: 13 morți și numeroși răniți (VIDEO)

aljazeera.com
ucraina

Zeci de oameni au murit sau au fost răniți în urma unui atac rusesc asupra orașului Cernihiv din nordul Ucrainei, conform Ukrainskaia Pravda.

UPDATE ora 15.00 - Autorităţile ucrainene au anunţat că cel puţin 13 oameni au murit. Primarul oraşului a spus că alţi peste 60 au fost răniţi. Rachetele au lovit oraşul situat la numai 70 de kilometri depărtare de graniţa cu Rusia. Oficiali locali au spus că o clădire a fost distrusă total, iar altele, între care un spital şi un institut de învăţământ superior, avariate. Echipele de salvare încearcă să scoată supravieţuitori de sub ruine.

UPDATE ora 12.00 - Bilanțul victimelor a crescut la 11 morți, inclusiv o polițistă de 25 de ani, precum și 22 de răniți. Salvatorii caută în continuare victime printre ruine.

Autoritățile locale au spus inițial că sunt 8 morți și 16 răniți. Atacul a vizat infrastructura civilă, a transmis primarul orașului Cernihiv. Informația a fost confirmată și de guvernatorul regional Vyacheslav Chaus.

„La ora 10:40, sunt deja 8 morți și 18 răniți în urma loviturilor cu rachete rusești asupra Cernihivului. Operațiunea de căutare și salvare continuă”, conform autorităților locale ucrainene.

„La ora 9:03 au izbucnit trei explozii în oraș. Exploziile nu au avut loc în partea centrală a orașului, ci într-un cartier dens populat”, conform surselor citate.

Liderul ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat recent că armata Ucrainei a rămas fără rachetele cu care respinge atacurile aeriene ruse, astfel că este imperios necesar și urgent un ajutor militar al occidentului.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.