Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Unul dintre miliardarii României pune punctul pe i: 'Ne îndatorăm cu miliarde și miliarde pentru înarmare, dar nu dăm bani la învățământ'/ UPDATE

Ștefan Vuza

Profesorii sunt în grevă generală pe termen nelimitat, iar guvernanții par să nu fie interesați să găsească soluții pentru ca dascălii să se reîntoarcă la catedre. Într-un sistem educațional subfinanțat cronic, România cumpără submarine de 2 miliarde de euro.

Unul dintre miliardarii României, Ștefan Vuza, cu o avere estimată la 1 miliard de euro, îi pune la punct pe politicienii care se vaită că nu au bani pentru învățământ, dar dau banii pe arme, și îi acuză de lipsă de ”curaj, clarviziune și simplitate”.

„Ne îndatorăm cu miliarde și miliarde pentru înarmare, dar nu dăm bani la învățământ. Ne putem îndatora în continuare, dacă nu am avea bani, pentru reindustrializare. Orice bani investiți se reîntorc poate chiar de 10 ori în următorii 5 ani. Pentru asta trebuie curaj, clarviziune și simplitate. Nu există o soluție magică, nu ne lipsește nouă la masă, ci nu avem voința să o aplicăm.”, a spus Ștefan Vuza, președinte Chimcomplex, la evenimentul „Bucharest Leaders' Summit: The future is now. Perspectives of the aftermath”, organizat de Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică.

UPDATE - Precizări ale Chimcomplex

”Am luat cunoștință de materialul publicat și dorim să facem următoarele precizări:

În acest articol, domnul Ștefan Vuza este prezentat într-o lumină negativă și se încearcă crearea unei percepții false asupra declarațiilor sale din cadrul evenimentului "Bucharest Leaders' Summit: The future is now. Perspectives of the aftermath". Într-o manieră grav distorsionată, articolul sugerează că domnul Vuza acuză politicienii de lipsă de curaj, clarviziune și simplitate în ceea ce privește finanțarea învățământului.

Articolul în cauză prezintă afirmațiile domnului Vuza într-un context fals și înșelător, utilizând cu intenție o selecție părtinitoare a declarațiilor sale.

În realitate, domnul Vuza și-a exprimat preocuparea față de necesitatea implicării mediului politic în industrie și educație, subliniind importanța amândurora.” Declarațiile sale nu au fost adresate politicienilor într-un mod acuzator, ci au avut ca scop atragerea atenției asupra importanței susținerii educației în același mod în care se investește în apărare. El a subliniat că investițiile în ambele domenii pot aduce beneficii semnificative pentru România în viitor.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.