Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

100.000 de turci care au fost demişi după puciul eşuat din 2016 solicită să fie reprimiţi la muncă

hdwallpaperia.com
turcia

Aproape 100.000 de cetăţeni turci, care au fost demişi în cadrul stării de urgenţă decretate după lovitura de stat eşuată de anul trecut din Turcia, au cerut unei comisii guvernamentale să-şi recapete locurile de muncă în sectorul public şi în armată, a declarat joi vicepremierul turc Bekir Bozdag, relatează DPA. 

Potrivit oficialului turc, 98.252 de cereri au fost primite în ultimele două luni. El a făcut declaraţiile în ultima zi în care comisia guvernamentală a acceptat solicitările. 

Mai mult de 150.000 de persoane au fost concediate în cadrul campaniei de epurare, lansată de autorităţile de la Ankara după puciul eşuat din iulie anul trecut. Guvernul îl acuză pe clericul musulman Fethullah Gulen, autoexilat în Statele Unite, că a organizat lovitura de stat, însă acesta respinge acuzaţiile. 

Cel mai adesea, persoanele demise sunt acuzate că sunt adepţi ai mişcării islamiste a clericului Gulen, care a fost în trecut un aliat al actualului preşedinte turc Recep Tayyip Erdogan. 

Aproximativ 50.000 de persoane se află în închisoare în legătură cu lovitura de stat, în timp ce alte câteva mii au fost arestate în cadrul stării de urgenţă, fiind de cele mai multe ori acuzate de infracţiuni legate de terorism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.