Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

40 de traficanţi de fiinţe umane arestaţi şi 500 de persoane salvate în Africa de Vest

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Patruzeci de persoane au fost arestate şi circa 500 de migranţi au fost salvaţi în timpul unei operaţiuni a poliţiei împotriva traficului de fiinţe umane în Africa de Vest, a anunţat joi Organizaţia Internaţională de Poliţie Criminală - Interpol, relatează Reuters.

Acţiunea desfăşurată de Interpol are loc după difuzarea unui reportaj CNN care arăta cum sunt vânduţi migraţi la licitaţie ca sclavi în Libia. Materialul a fost amplu distribuit pe reţelele de socializare, a stârnit o emoţie puternică şi a atras reacţii de indignare în Africa şi la ONU.

Într-un comunicat, Interpol a anunţat că aproximativ 500 de persoane, între care 236 de minori, au fost salvaţi în operaţiuni simultane în Ciad, Mali, Mauritania, Niger şi Senegal. Patruzeci de persoane suspectate de trafic de persoane au fost arestate. 'Rezultatele acestei operaţiuni demonstrează provocarea cu care se confruntă forţele de poliţie şi toate părţile implicate în combatarea traficului de fiinţe umane în regiunea Sahel', a spus coordonatorul operaţiunii Interpol, Innocentia Apovo, conform Agerpres.

Cele 40 de persoane arestate riscă să fie condamnate pentru infracţiuni precum trafic de fiinţe umane, muncă forţată şi exploatarea copiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.