Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce surpriză!... Alina Bica e avocata unui celebru baron fost în PSD

alina bica

Asta e surpriza anului din justiţie. Fosta şefă anti Mafia, Alina Bica îl va apăra în justiţie pe un baron local, condamnat definitiv şi trimis în spatele gratiilor. Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv în iunie la cinci ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal. Baronul nu a acceptat şi a apelat la o cale extraordinară de atac la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citeşte şi: Cozmin Guşă, acuze dure la adresa lui Liviu Dragnea şi Victor Ponta: 'Vor să-şi negocieze soarta'

Acolo va fi reprezentat de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica. Aceasta este la rându-i inculpată și trimisă în judecată de procurorii DNA în mai multe dosare de răsunet. Alina Bica este judecată pentru abuz în serviciu în dosarul ANRP, alături de Gheorghe Stelian, Dorin Cocoș, Alin Cocoș și Sergiu Diacomatu și într-un alt dosar în care este judecată și retrocedarea a 25 de hectare din municipiul Constanța. Bica îl mai reprezintă și pe omul de afaceri Călin Pop în dosarul în care este judecat primarul Brașovului, George Scripcaru.

Citeşte şi: CNN a aflat ce ATENTATE erau planificate după teroarea din Franța

În luna martie, Alina Bica explica de ce se reprezintă singură în instanță și de ce vrea să practice meseria de avocat: „Am mai spus și cu alte ocazii, trebuie să îmi câștig existența. Nu am ce face, trebuie să îmi câștig existența. Este o experienţă nouă, încerc să mă adaptez la ea. Îmi place meseria de avocat. Dacă ştiam cum este meseria de avocat aş fi încercat mai demult”, a declarat Alina Bica la ieşirea de la instanţă.

Citeşte şi: După Traian Băsescu, și tehnocrații sunt în război cu mămicile: 'Indemnizațiile sunt prea mari'

Alina Bica nu este singura apropiată a lui Nicuşor Constantinescu. Acesta a sărit şi în apărarea Elenei Udrea, iar aceasta s-a transformat rapid din „mâna dreaptă a dictatorului Băsescu“, în „victima noului regim controlat de aripa Coldea-SRI și DNA-Kovesi care o vor aresta printr-un abuz al poliției politice“, spune Constantinescu în urmă cu doi ani.  Câteva luni mai târziu, Elena Udrea, sosită în vacanță la mare, recunoștea jurnaliștilor constănțeni că s-a întâlnit la o cafea cu Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre și că au discutat despre stațiunea Mamaia, administrație și proiecte, conform info-sud-est.ro.

Citeşte şi: Teoriștii au interzis vălul islamic: ISIS se teme de atentate la adresa propriilor şefi

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Nicușor Constantinescu în șase dosare penale, iar până acum, în trei dintre acestea, a primit pedepse însumând 26 de ani de închisoare:

1. Subfinanțarea Centrului Militar Zonal (condamnare definitivă la 5 ani de închisoare, recurs care se judecă la ÎCCJ);

2.Dosarul ”împăduririlor”, în care Constantinescu este cercetat alături de fostul director general al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța (condamnare de 15 ani cu executare, în primă instanță);

3. Dosarul prejudiciului de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Județean Constanța și de peste 1 milion de lei în dauna statului român (condamnare de 6 ani cu executare, în primă instanță);

4. Dosarul fundațiilor Thalia și Fantasio;

5. Dosarul elicopterului SMURD prăbușit în Siutghiol;

6. Dosarul retrocedărilor.

Citeşte şi: Victor Ponta, criticat dur: 'Se agită ca o muscă zăpăcită'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.