Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac cibernetic în Germania: Un britanic a recunoscut că a acţionat pentru o companie din Liberia

hacker

Un britanic judecat în Germania pentru un atac cibernetic care a afectat în noiembrie anul trecut peste un milion de clienţi ai operatorului german Deutsche Telekom a recunoscut vineri că a acţionat pentru o companie din Liberia, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Bărbatul în vârstă de 29 de ani, prezentat drept Daniel K., şi-a recunoscut faptele în faţa tribunalului din Köln (vest) şi a afirmat că atacul a fost 'cea mai mare greşeală a vieţii sale'. 

El a fost arestat pe 22 februarie pe aeroportul londonez Luton de poliţia britanică în baza unui mandat de arestare european emis de parchetul din Köln, apoi a fost extrădat în Germania unde se află în arest preventiv. 

În faţa instanţei, care îl judecă pentru 'tentativă de sabotaj informatic', el a declarat că a acţionat în numele unei companii de telecomunicaţii din Liberia care intenţiona să atace o altă companie liberiană concurentă. 

Potrivit poliţiei germane, scopul atacului a fost de a prelua controlul routerelor Deutsche Telekom pentru a integra 'botneturi', o reţea de calculatoare infectate cu software de tip bot, software ce permite unor persoane rău intenţionate să preia controlul acestora fără cunoştinţa proprietarilor de drept şi să le utilizeze pentru a lansa atacuri cibernetice asupra unor terţi. 

Deutsche Telekom nu a fost ţinta reală a hackerului britanic, routerele operatorului german servind 'pur şi simplu' la atacarea companiei liberiene vizate. 

Deutsche Telekom a evaluat la circa 2 milioane de euro costul atacului, care s-a încheiat după ce firma şi-a sfătuit clienţii să-şi debranşeze routerul şi să-l repornească după actualizarea software-ului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.