Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENȚIE NU mai folosi astfel de parole. Sunt favoritele hackerilor

password parola

Parolele cele mai previzibile de pe internet, de genul "1-2-3-4-5-6", nu s-au schimbat la nivel mondial din 2011, în pofida frecventelor avertismente referitoare la riscurile de piratare a conturilor de poştă electronică sau bancare, relevă un studiu publicat marţi în SUA, informează AFP. 

Raportul anual al firmei americane de securitate informatică "SplashData", bazat pe datele a peste două milioane de conturi ale căror informaţii au fost dezvăluite ilegal pe internet, arată că alte parole extrem de folosite şi la fel de uşor de ghicit de către hackeri sunt "password" ("parolă", în limba engleză) sau "qwerty" (primele cinci litere ale tastaturii din mai multe limbi). Un alt exemplu este "'1-2-3-4-5-6-7-8", utilizat pe site-urile care cer parole cu mai multe caractere pentru a face mai dificilă decodarea acestora. 

Dar o parolă mai lungă nu este cu nimic mai bună din punctul de vedere al securităţii informatice atât timp cât nu face decât să adauge caractere unei serii previzibile, atrag atenţia specialiştii de la SplashData pe un blog consacrat studiului lor. 

Nici recurgerea la parole inspirate din numele unor celebrităţi nu este recomandată, acestea fiind uşor de ghicit chiar şi de piraţii informatici mai puţin versaţi, afirmă preşedintele director-general al firmei americane, Morgan Slain. 

Fraudele pe internet s-au înmulţit exponenţial în ultimii ani, fapt care a determinat mai multe firme să renunţe la clasicele parole în favoarea unor noi metode de verificare a identităţii cu ajutorul biometriei. Prin urmare, au devenit tot mai frecvente dispozitivele informatice care se pot accesa doar pe baza amprentelor digitale sau a recunoaşterii feţei, mai precis a irisului, proprietarului.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.