Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CE Hunedoara tot mai aproape de faliment

MINERI

Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an şi se află foarte aproape de faliment, susţine administratorul judiciar GMC SPRL. Potrivit unui raport al acestuia, singura şansă de salvare a societăţii este ca statul să preia datoria acesteia, care se ridică la 1,5 miliarde de lei, primind în schimb exploataţiile miniere.

Concluzia raportului realizat de administratorul judiciar este că CE Hunedoara riscă să intre în faliment înainte de punerea în practică a vreunui plan de reorganizare.

„La prima vedere situaţia economico-financiară a CEH S.A. este dezastruoasă, starea de faliment fiind evidentă cel puţin din următoarele motive: implementarea cu succes a unui Plan de reorganizare presupune achitarea, chiar şi parţială, a datoriilor într-un interval de 34 ani. Or, întârzierea cu care s-a declanşat procedura de insolvenţă la CEH S.A. a făcut să se ajungă la un nivel foarte ridicat al datoriilor – estimat la peste 1.500 milioane lei, cu mici şanse de a fi achitate”, se subliniază în raportul administratorului judiciar.

Mai mult, raportul susţine că de-a lungul anilor societatea a fost transformată în una de binefacere. „(…) mentalitatea celor implicaţi în activitatea CEH S.A. – administratori, directori, lideri de sindicat, salariați, furnizori, clienți etc. – a fost aceea de beneficiari ai unei societăți de binefacere”, este o altă concluzie a raportului care arată dimensiunea dezastrului de la CE Hunedoara.

Şi funcţionarea celor două termocentrale din cadrul societăţii, Paroşeni şi Mintia, este pusă în pericol pentru că ele nu au autorizaţie de mediu. Problema cea mai gravă este la termocentrala Mintia, unde investiţiile pentru conformarea la condiţiile de mediu nici măcar nu au început, iar termenul limită pentru realizarea lor este anul 2018. Fără respectarea cerinţelor de mediu, termocentrala ar urma să fie închisă după acest an, potrivit Jurnalul Național.

Ministerul Finanţelor este cel mai mare creditor al CE Hunedoara cu peste un miliard de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.