Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se întâmplă, de fapt, în PSD după decizia lui Tudorel Toader: 'Şi-a pierdut respectul'

revista 22
Dragnea Grindeanu Tariceanu

Consultantul politic Cozmin Gușă a comentat în direct la Realitatea TV situația ministrului Justiției, Tudorel Toader și a Partidului Social Democrat.

Citeşte şi: SURPRIZĂ Un fost şef PSD îi ia apărarea lui Dragnea în războiul cu Ponta: 'Se victimizează'

Cozmin Gușă a declarat că Tudorel Toader a ”înfăptuit actul de justiție”. ”Cu Tudorel Toader, e important. Eu cred că Tudorel Toader a înfăptuit actul de justiție. S-a comentat că a vorbit mult, că a vorbit nu ştiu cum, că unii s-au plictisit, că aşteptau alte rezultate, eu cred că a realizat actul de justiție informal și că a salvat fața PSD-ului. Din punct de vedere politic, dacă se lua altă decizie, fața PSD-ului nu putea să reziste. Se crăpa prea tare. Noi vorbim despre un dictat al corupuților din actuala majoritate parlamentară pe care Tudorel Toader trebuia să-l înfăptuiască. PSD-ul însă nu putea să reziste cu revocarea celor doi procurori”, a adăugat Cozmin Gușă.

Citește și: Simona Halep a făcut SCANDAL la Miami: CEARTĂ VIOLENTĂ cu antrenorul / VIDEO

"De ce spun că Tudorel Toader a înfăptuit actul de justiţiei? Pentru că a prezentat o listă a exceselor din sismul de justiţiei prezentând după aceea o soluţie adaptată modelului României de astăzi, pentru că noi nu avem un preşedinte perfect în relaţia cu justiţia, noi avem un preşedinte de Senat şi de Cameră imperfecţi în relaţia cu justiţia. Avem o majoritate parlamentară care dictează şi care numai poftă de justiţie nu are. Avem un popor care a votat această majoritate, avem o opoziţie inexistentă, şchioapă imperfectă în faţa justiţiei. În acest condiţii, ce soluţie să fi dat Tudorel Toader? Să o fi scos pe Laura Crodruţa Kovesi vinovata de serviciu? Cum? Poporul a exaltat la ceea ce a făcut şefa DNA. Lui Augustin Lazăr ce vină să îi găseşti că el săracu nu a făcut nimic. A fost un vector de normalitate în ultima perioadă. A fost o decizie solomonică a lui Tudorel Toader, care repet a făcut actul de justiţiei pe această speţă a Ordonanţei 13", a explicat Cozmin Guşă.

Consultantul politic a mai spus că nu trebuie să ne gândim că Tudorel Toader a luat această decizie de unul singur şi că Liviu Dragnea nu ştia. "Acolo s-a lucrat ca la carte, într-un fel în care se împacă şi capra şi varza, iar sistemul românesc rămâne în picioare chiar şi fără un pact de coabitare", a precizat acesta. "România este un bolnav cu coloana vertebrală făcută praf. La orice mişcare bruscă paralizează şi noi nu suntem departe de acel moment", a mai precizat Cozmin Guşă.

Legat de PSD, Cozmin Guşă a precizat că acest partid şi-a pierdut respectul, însă este singurul partid care mai există în România. "Singurul partid care mai există în România este PSD-ul, din păcate. Este dramatic. Însă, PSD-ul este ca un pacient cu o boală gravă de cap, îl doare capul cumplit şi nu ştie de ce. Şi se comportă exact ca un pacient care nu poate să raţioneze. Una dintre explicaţii este reprezentată de faptul că în ultima vreme a avut lideri nenaturali. Din nefericire, singurii lideri naturali au fost Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Ceilalţi preşedinţi care au urmat au fost nişte preşedinţi importaţi care nu aveau nici culoarea, nici înfăţişarea şi nici grupa sanguină a PSD-ului: de la Mircea Geoană, la Victor Ponta şi Liviu Dragnea", a explicat consultantul politic.

Citeşte şi: Un criminalist celebru propune măsuri RADICALE în scandalul momentului: Ce trebuie să facă SRI-ul

Aceasta a explicat că Mircea Geonă a venit în PSD dintr-o funcţie nedorită de Emil Constantinescu pentru PSD de ambasador la Washington, însă nu a reuşit să fie autoritar, iar partidul şi-a bătut joc de el la alegerile din 2009. "Victor Ponta a venit din poziţia de fost membru PNL, la tineret. Partidul l-a tratat cu multă speranţă, însă nu a fost serios. Actualul preşedinte al PSD-ului, Liviu Dragnea, nu este un produs al PSD-ul, ci al FSN-ului, al partidului democrat a lui Traian Băsescu. Foarte greu s-a acomodat, pentru că el nu avea culoarea PSD-ului, era dintr-o zona a oportunistmului politic pe care PD-ul o practica cu foarte multă precizoe. Aceşti ultimi trei lideri sunt nenaturali, ceea ce a generat şi acest comportament. PSD-ul şi-a pierdut respectul, din nefericire, din cauza acestor ultimi trei lideri. Acum, fără opoziţie şi mai greu îşi va strânge rândurile", a detaliat Cozmin Guşă.

"PSD-ul este în această situaţie, iar soarta României depinde de PSD. Cu cât PSD-ul va fi mai abolic, bătăliile astea vor continua şi luâm în calcul şi situaţia juridică a lui Liviu Dragnea. Cam acestea sunt lucrurile la care trebuie să ne aşteptăm", a încheiat Cozmin Guşă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.