Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce vor pune sub SECHESTRU procurorii DNA din averea lui Liviu Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea DNA

Procurorii DNA au decis să pună sechestru asigurator pe averile inculpaților din dosarul TelDrum. DNA vrea să se asigure că prejudiciul din dosarul Tel Drum, în care este urmărit penal şi Liviu Dragnea, poate fi recuperat în cazul în care acuzaţiile vor fi confirmate şi pedepsite de judecători. În dosar sunt urmărite mai multe persoane, dar în ceea ce îl privește pe Liviu Dragnea, conform ultimei declarații de avere, statul ar putea recupera doar o mică parte din prejudiciul total de aproape 21 de milioane de euro.

Citește și: Liviu Dragnea, reacție după ce procurorii au pus sechestru în dosarul TelDrum: 'O să urmeze și sechestru pe viață'

Prin această măsură, procurorii încearcă să recupereze prejudiciul din acest dosar, care este estimat la 20 de milioane de euro şi 30 de milioane de lei.

Liviu Dragnea deține un teren intravilan cu o suprafață de 2013 mp, în Turnu Măgurele. El deține acest teren din anul 2009. De asemenea, Liviu Dragnea are un apartament de 81,07 mp, dar și un spațiu comercial cu o suprafață de 1527 mp, ambele în Turnu Măgurele.

Liviu Dragnea deține două autoturisme. Un autoturism Skoda Superb și un BMW X5, dobândit prin moștenire, ca urmare a decesului fratelui său, Viorel Dragnea.

În conturi, Liviu Dragnea are 16,84 de dolari și 15.779 de lei, la BRD. De asemenea, Dragnea deține creanțe la Hotel Turris din Turnu Măgurele în valoare de 80.170 de euro și 460.110 de lei. Liviu Dragnea a contribuit la campania electorală a PSD cu suma de 10.5000 de lei.

Conform declarației de avere, Liviu Dragnea nu are nicio datorie și niciun credit la bănci.

În anul precedent, Liviu Dragnea a încasat 25.159 de lei de la Guvern și 43.802 de la Parlament, în calitate de deputat. Tot în anul 2016, Liviu Dragnea a obținut 280.000 de lei, chiria pentru spațiul comercial deținut în Turnu Măgurele.

Liviu Dragnea a încercat să vândă terenul din Turnul Măgurele, iar în anul 2016 a avut o promisiune de vânzare-cumpărare în valoare de 630.000 de lei.

Cea mai valoroasă proprietate a familiei Dragnea nu se mai află în posesia liderului PSD. Acesta a pierdut celebra vilă din Alexandria în favoarea fostei sale soții, Bombonica Prodana, în cadrul partajului de la divorț.

*****

Dosarul TedDrum, în care este urmărit penal Liviu Dragnea și în care procurorii doresc să-i pună sechestru pe avere, a fost deschis ca urmare a unui sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă), transmisă procurorilor pe 30 septembrie 2016, privind suspiciuni de obţinere nelegală pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene a unor fonduri europene.

Procurorii spun că cei care făceau parte din grup ar fi conceput activitate acestuia în etape, în funcţie de zonele, firmele şi influenţa pe care le aveau.

Primul pas, în viziunea DNA, ar fi fost privatizarea Tel Drum şi transferarea din proprietatea CJ Teleorman "în sfera de influenţă şi control a suspectului Liviu Nicolae Dragnea, prin persoane interpuse".

Ulterior, precizează DNA, ar fi fost create mai multe firme controlate de cei care ar fi făcut parte din grupare, care aveau rol de interpus în atribuirea unor contracte publice.

Potrivit sursei citate, gruparea s-ar fi asigurat că Tel Drum obţine contracte din fonduri publice, mai ales acordate de Consiliul Judeţean Teleorman, prin influenţă şi funcţii, dar şi prin "furnizarea informaţiilor confidenţiale privind licitaţiile publice înainte de momentul publicării anunţurilor şi prin inserarea condiţiilor restrictive în caietele de sarcini (utilajul pe care Consiliul Judeţean Teleorman l-a înstrăinat către Tel Drum SA era unul dintre criteriile de calificare în cazul lucrărilor de reabilitare a drumurilor judeţene)".

În plus, prin administratorii Tel Drum se facilita si intermedia numirea unor persoane în funcţii din administraţia centrală, dar se furnizau şi fonduri către PSD, "prin donaţii ale membrilor grupului infracţional organizat şi ale societăţilor controlate de aceştia", arată anchetatorii.

„Prin prisma influenţei pe care Liviu Nicolae Dragnea o avea la nivelul administraţiei centrale şi în sfera politică, asigurarea accesului la informaţii confidenţiale din cadrul instituţiilor administraţiei centrale şi furnizarea de documente cu caracter confidenţial către membrii grupului infracţional organizat din mediul privat. (..) Structura grupului a permis o interacţiune uşoară între membrii acestuia, fiind de foarte multe ori disimulată prin prisma atribuţiilor de serviciu ale acestora, suspecţii Mugur Băţăuş şi Victor Piperea conducând direcţii din cadrul Consiliului Judeţean Teleorman şi fiind subordonaţi suspectului Liviu Dragnea, iar reprezentanţii din mediul privat reuşind cu uşurinţă să interacţioneze prin prisma contractelor care erau în curs de executare”, se mai precizează în comunicatul de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.