Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei şapte foşti poliţişti rutieri din Reghin rămân în arest preventiv

ciocanel judecator

Curtea de Apel Târgu Mureş a menţinut decizia Tribunalului Mureş, conform căreia cei şapte foşti angajaţi ai Poliţiei Rutiere Reghin, cercetaţi penal pentru infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual rămâneau în arest şi nu sub control judiciar, respingând ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş. Încheierea Curţii de Apel Târgu Mureş este definitivă. În urmă cu câteva zile, Tribunalul Mureş a respins ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, iar în aceste condiţii, cei şapte foşti poliţişti, Adam Mihăiţă Leon, Cotoi Cornel, Cotoi Simion, Nicoară Ovidiu, Moldovan Florin Ioan, Moldovan Silviu Cosmin şi Mărcuş Teodor, au rămas în arest preventiv.

Şase dintre poliţişti sunt cercetaţi pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual toate în formă continuată, iar unul pentru luare de mită, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la fals intelectual, toate în formă continuată. În urma arestării preventive a celor şapte poliţişti, Poliţia Rutieră Reghin a rămas, din luna aprilie, fără niciun angajat, iar în aceste condiţii, Serviciul Poliţiei Rutiere Mureş a trebuit să suplimenteze echipajele din zonă. În data de 18 aprilie, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat 11 percheziţii, dintre care una la sediul Poliţiei Municipiului Reghin, pentru probarea unor infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii la acea dată de DGA-SJA Mureş, în cauză erau vizaţi şapte agenţi de poliţie din cadrul Biroului de Poliţie Rutieră, asupra cărora exista suspiciunea că, din 2015 şi până în prezent, ar fi pretins şi primit diverse sume de bani de la conducători auto pentru a nu aplica măsurile legale în cazul unor abateri constatate în trafic, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.