Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum își îmbogățește un primar PSD propriii subordonați

www.agerpres.ro
bani, lei, bancnote

După ce locuitorii Sectorului 5 au scăpat de Marian Vanghelie, optimismul acestora a reînceput să apară. Subdezvoltarea, mizeria și lipsa proiectelor educaționale au fost principalele probleme ale sectorului, probleme care în sfârșit puteau fi atacate.

Însă noul primar ales, Daniel Florea (PSD), a împrumutat din vechile metehne ale lui Vanghelie care îi este și aliat în Consiliul Local Sector 5. Lipsa transparenței din actul executiv, direcționarea fondurilor publice spre proiecte irelevante pentru comunitate și interesul inexistent pentru adevăratele probleme ale sectorului se numără printre „atuurile” actualei conduceri din primărie.

La penultima ședință de Consiliu local s-au alocat sume exorbitante pentru finanțarea unor proiecte privind aniversarea Centenarului: 200 000 euro pentru construirea unui mozaic din piese lego, 20 000 euro pentru realizarea unei scenete cu momentul Marii Uniri, 100 000 euro pentru realizarea de graffiti și alte 400 000 euro pentru reabilitarea unei fântâni. Toate aceste sume par și mai ridicole în contextul în care infrastructura școlară din Sectorul 5 este la pământ. O școală trebuie dărâmată și reconstruită de la zero iar altele trebuiesc reabilitate din temelie.

La ultima ședință de Consiliu Local, atenția a fost îndreptată spre un proiect de lege care prevede constituirea unei comisii formată din specialiști în recrutarea resurselor umane, pentru a îndeplini demersurile legale în vederea organizării procedurii de selecție pentru numirea membrilor Consiliului de Administrație la societățile comerciale la care C.L. S 5 este asociat sau acționar.

Deși pentru ocuparea acelor poziții se vorbește despre persoane specializate în domeniul recrutării resurselor umane, persoanele propuse și votate nu au prezentat niciun document prin care să demonstreze că sunt avizați conform OUG 109. De aici apar mai multe riscuri, în sensul că pentru orice eroare comisă de membrii (ne)specialiști ai Comisiei, pot exista contestații ale procedurii care vor duce la întârzierea numirii noilor Consilii de Administrație.

Pe de altă parte, proiectul propus și votat de actuala majoritate nu respectă principiile minime de transparență. Astfel, persoanele propuse pot face parte din aparatul propriu al primarului, ceea ce înseamnă perpetuarea influenței politice și decredibilizarea procesului de selecție a viitorilor membri din Consiliile de Administrație.

Însă cireașa de pe tort apare abia la partea financiară. Conform proiectului votat de majoritate, indemnizația de ședință pentru fiecare membru din Comisie va fi în valoare de 10% din indemnizația primarului. Nefiind specificat numărul maxim de întruniri pe care  le poate avea într-o lună această comisie, remunerația membrilor componenți poate ajunge chiar și la 200% din salariul primarului.

Pe de altă parte, o variantă mult mai simplă prin care toată această poveste putea fi rezolvată era ca serviciile efectuate de această Comisie să fi fost externalizate prin SEAP. O variantă mult mai simplă ce ar fi redus costurile, însă, în același timp, ar fi redus și influența puterii în procesul de selecție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.