Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum îşi ascund fraţii Becali averea: Au de plătit un prejudiciu de 30 de milioane de lei

Giovanni şi Victor Becali s-au lăudat de ani de zile cu o avere imensă, dar acum nu-şi plătesc prejudiciul dovedit de oamenii legii: 30 de milioane de lei. ANAF nu a recuperat niciun leu de la Ioan Becali în contul prejudiciului datorat de acesta. Deși, în 2013, el susținea că are conturi și proprietăți de 55 milioane de euro, după condamnare, impresarul se dă sărac lipit.

Citeşte şi: Atac suburban al unui artist la adresa preşedintelui Iohannis

În urmă cu doi ani, Ioan Becali se lăuda că deține, împreună cu fratele său, o avere de 55 de milioane de euro. Dar fostul impresar s-a declarat lefter în fața inspectorilor fiscali. Acesta și-a ascuns conturile și proprietățile pe numle mamei, a sorei și a fiicei doar pentru a nu plăti taxe de 22,6 milioane de lei datorate statului în urma transferurilor, prin evaziune, ale unor fotbaliști. Aceste fapte i-au adus, în martie 2014, o condamnare de șase ani și patru luni de închisoare, iar lui Victor - patru ani și opt luni de temniță.

Citeşte şi: Dezvăluiri de ULTIMĂ ORĂ despre Victor Ponta: Ce oferte are fostul premier

Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel București condamna opt oameni din fotbal, printre care și Victor și Ioan Becali, pentru evaziune și înșelăciune. Pe lângă pedepsele cu închisoarea, instanța stabilea și plata unor prejudicii rezultate din neplata impozitelor la stat și a dobânzilor aferente.

Ioan și Victor și-au pasat mamei lor și apoi surorii banii și proprietățile, încă din 2010, odată cu începerea anchetei DNA privind transferurile. Cei doi agenți de fot baliști și-au construit averea în perioada de glorie a gene rației de aur a echipei naționale, între 1994 și 2004. Au adunat zeci de milioane de euro din comisionele din transferul fotbaliştilor echipei naţionale şi din celebrul procent de 10% pe care îl încasau din salariul fiecărui fotbalist.

Citeşte şi: Ce spune Dacian Cioloş despre plagiatul lui Petre Tobă: 'Vă promit'

Motivul pentru care fraţii Becali treceau pământurile pe numele părinţilor este de natură fiscală. Cum părinţii aveau statut de refugiat în urma deportărilor regimului comunist, Ioan şi Victor Becali plătea mai puţin la impozitul pe vilele din Pipera în care locuiau. Inclusiv, vila de pe strada Erou Nicolae din Voluntari a fost trecută pe numele mamei.

Clădirea este închiriată către fundaţia Junior Focus British School of Bucharest, chiria fiind în valoare de 100.000 de euro pe lună. Contractul este valabil până în 2023. Alte proprietăţi cumpărate de fraţii Becali şi trecute pe numele mamei au fost:

Imobilul din Soseaua Pipera-Tunari nr. 39, Voluntari

Imobilul situat pe strada Frăsari nr 1-3, Voluntari

Imobil din Bucureşti, strada Gini Patrichi nr. 9

Activitatea de impresariat fotbalişti a fraţilor Becali a fost făcută în numele firmei Becali Sport, agenţie pe care cei doi au făcut-o celebră în lumea sportului românesc şi nu numai. Până în 2010, cei doi fraţi au fost acţionarii societăţii.

În total, Ioan Becali are de plată, după transformarea prejudiciilor în lei, 22,6 milioane de lei. În schimb, fratele său avea de plată, în total, suma de 7,3 milioane de lei.

Din prejudiciile, sumele accesorii și cheltuielile de judecată stabilite de judecători ca să fie plătite de Ioan și Victor Becali, Gică Popescu, Gigi Nețoiu, Cristi Borcea, Jean Pădureanu, George Copos și Meme Stoica - condamnații din Dosarul „Transferurilor din fotbal” - doar ultima categorie a fost recuperată de ANAF, spune evz.

Citeşte şi: Sorin Oprescu a fost operat la plămâni

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.