Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din MINUNILE pătrunjelului. Află cum te poti trata cu el

click.ro
patrunjel

Pătrunjelul este cunoscut pentru savoarea pe care o dă mâncărurilor, însă este bine de ştiut că acesta este un excelent medicament natural ce te poate ajuta să tratezi numeroase afecţiuni, relatează Click.

Banalul patrunjel conţine, printre altele, vitaminele A şi B, calciu, magneziu, sodiu, fosfor, fier, mangan, cupru etc. În plus, acestă legumă are în compoziţie de patru ori mai multă vitamina C decât citricele.

Asta face ca pătrunjelul să fie declarat un bun medicament naturist. Este detoxifiant şi regenerator, dar şi un întăritor grozav pentru imunitate.

Te scapă de paraziţii intestinali

De asemenea, pătrunjelul este un excelent remediu în numeroase afecţiuni: anemii, astenie, lipsa poftei de mâncare, dispepsie, celulită, reumatism, gută, nervozitate, pariziţi intestinali.

Eficient în bolile renale şi urinare

În plus, pătrunjelul este un extrem de eficient tratament naturist pentru bolile renale şi urinare. Această legumă ajută la eliminarea reziduurilor din sânge şi din ţesutul renal, dar şi împiedică reabsorbţia în organism a sării.

Pe de altă parte, pătrunjelul ajută la tratarea edemelor şi a retenţiei de lichid, a oboselii şi a urinării dureroase. De asemenea, s-a dovedit a fi de folos în dizolvarea pietrelor la rinichi.

Cura cu suc de pătrunjel

În cazul problemelor renale şi urinale este indicat să se ţină de două ori pe an cure cu suc de pătrunjel, din care se beau câte de 50 ml (în combinaţie cu 300 ml de suc de morcov), zilnic, vreme de minimum două săptămâni.

Bun în cazul înţepăturilor de insecte

Pătrunjelul este utilizat şi în leucoree, contuzii, plăgi, înţepături de insecte, nevralgii și pistrui.

Curăţă tenul

Specialiştii în domeniu spun că pătrunjelul este extrem de eficient şi în curăţarea tenului. În acest sens, se pot face spălături în fiecare dimineaţă şi seară, timp de 7 zile cu decoct de pătrunjel.

Decoctul de pătrunjel este foarte simplu de preparat: ai nevoie de o două mâini de pătrunjel şi un litru de apă. Se pun pe foc şi se lasă la fiert timp de 20 de minute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.