Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump aruncă SUA în aer: 'Dacă ajung președinte, ieșim din această organizație'

www.rawstory.com
Donald Trump

Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, a evocat într-un interviu difuzat duminică la emisiunea "Meet the Press" de la NBC posibilitatea unei ieşiri a Statelor Unite din Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) dacă va fi ales preşedinte, transmite Huffington Post.

Nemulţumirea lui Trump faţă de OMC pare să aibă la bază opinia sa cum că organizaţia a contribuit la crearea unui deficit comercial în SUA, cu toate că nu o spune explicit, continuă Huffington Post. În emisiunea de la NBC, Trump a spus că ar vrea să impună o taxă cuprinsă între 15% şi 35% asupra produselor companiilor americane care îşi externalizează în afara SUA locurile de muncă din producţie. Când gazda emisiunii, Chuck Todd, i-a spus că unele dintre aceste taxe "nu vor trece" de OMC, candidatul republican a răspuns pe măsură.

Citește și: Scene INCREDIBILE petrecute la bordul unui avion: Ce i-au făcut niște microbiști unei stewardese / VIDEO

"Atunci vom renegocia sau ne vom retrage" din OMC, a spus Trump. "Aceste acorduri comerciale sunt un dezastru, Chuck. Ştii, Organizaţia Mondială a Comerţului este un dezastru", a adăugat candidatul republican.

Comentariile lui Trump sunt ultimele dintr-o serie de ameninţări făcute de Trump de a scoate SUA din instituţiile şi angajamentele internaţionale, comentează Huffington Post. Dezgustul lui Trump pentru acordurile comerciale este bine cunoscut, comentează publicaţia, care aminteşte că, într-un interviu pentru The New York Times, miliardarul american a spus că nu va veni în ajutorul aliaţilor NATO dacă aceştia nu-şi respectă obligaţiile de ordin financiar.

Citește și: Ea e femeia cu cei mai mari sâni naturali din lume: Fiecare cântărește aproape 30 de kg / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.