Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două noi arestări după atentatul de la Londra

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Doi indivizi au fost arestaţi miercuri în cadrul anchetei asupra atentatului cu bombă artizanală care a făcut 30 de răniţi, vineri, în metroul londonez, ceea ce ridică la cinci numărul arestărilor, a anunţat poliţia britanică, scrie AFP. Cei doi bărbaţi, în vârstă de 48 şi 30 de ani, au fost arestaţi în cadrul legislaţiei antiteroriste miercuri în jurul orelor 05.10 (04.10 GMT) la Newport, în Ţara Galilor, a precizat Metropolitan Police într-un comunicat.

De asemenea, se efectuează două percheziţii în acest oraş situat la 200 de kilometri vest de Londra, unde un suspect în vârstă de 25 de ani a fost reţinut marţi. Potrivit unei vecine, acesta din urmă lucra ca pictor şi decorator. "Ne-a făcut lucrări de pictură în casă acum doi ani", a declarat ea pentru agenţia de presă britanică PA, afirmând că tânărul "condamna terorismul". "Ancheta continuă să progreseze rapid", a declarat în comunicat un responsabil al departamentului antiterorism din cadrul Metropolitan Police, Dean Haydon. "Cinci bărbaţi sunt reţinuţi în prezent şi se fac percheziţii în patru locuri", a adăugat el, precizând că acestea ar putea dura "mai multe zile".

Pe lângă cele două adrese din Newport, percheziţiile continuă în două locuri din comitatul Surrey, unde trăiau primii doi suspecţi arestaţi. Un tânăr de 18 ani a fost arestat sâmbătă dimineaţă "în zona portuară Dover", un punct de tranzit spre celălalt mal al Canalului Mânecii, la o zi după explozia unui dispozitiv artizanal, care ar fi fost defect, în metroul londonez în staţia Parsons Green, la oră de vârf vineri dimineaţă.

Potrivit presei britanice, este un orfan irakian trăind într-o casă aparţinând unui în vârstă şi respectat care îi oferiseră găzduire, la Sunbury-on-Thames, localitatea situată la vreo 20 de kilometri sud-est de capitala britanică. Sâmbătă seara, chiar înainte de miezul nopţii, poliţia britanică a arestat un alt suspect, în vârstă de 21 de ani, la Hounslow, o periferie din vestul Londrei. O percheziţie efectuată într-un local comercial din această localitate a fost deja încheiată. Legislaţia britanică permite reţinerea suspecţilor timp de 14 zile fără a fi puşi sub acuzare, conform Agerpres.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, însă autorităţile britanice se arată circumspecte. Ministrul de interne britanic, Amber Rudd, a afirmat la sfârşitul săptămânii trecute că este "mult prea devreme pentru a trage concluzii" şi că poliţia nu a găsit deocamdată dovezi privind implicarea SI. Atentatul din metroul din Londra este al cincilea care a avut loc în Marea Britanie în ultimele şase luni. Treizeci şi cinci de persoane au fost ucise în atacuri precedente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.