Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa APM Bihor, trimisă în judecată pentru fals în declarații

justitie drept

Sanda Daniela Mercea, director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Bihor, a fost trimisă în judecată pentru fals în declaraţii, conflict de interese şi purtare abuzivă, într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea. 

Faptele au fost comise începând din anul 2007, când inculpata era funcţionar public în cadrul unei instituţii din subordinea Consiliului Local Oradea, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie transmis vineri AGERPRES.

ALERTĂ - Dacian Cioloș îi răspunde lui Klaus Iohannis


"Inculpata Mercea Sanda Daniela, în calitate de funcţionar public în cadrul Administraţiei Imobiliare a Consiliului Local Oradea, a omis, cu ştiinţă, să menţioneze în declaraţiile de interese din perioada 2007 - 2010 calitatea de acţionar şi administrator al unei societăţi comerciale, pentru a ascunde astfel starea sa de incompatibilitate şi a evita sancţiunile legale. De asemenea, în perioada 2011 - 2012, în calitate de funcţionar public în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, inculpata a omis menţionarea aceleiaşi calităţi de acţionar şi administrator în declaraţiile de interese date", se precizează în comunicat. 

Anchetatorii au mai stabilit că pe 31 iulie, în exercitarea atribuţiilor funcţiei de director executiv al APM Bihor, inculpata a semnat o dispoziţie de plată, în baza căreia s-a achitat contravaloarea unui bloc chitanţier achiziţionat de la o societate comercială la care soţul său era asociat, obţinând astfel, indirect, un folos material pentru acesta.

Casa Regală, ANUNŢ de ULTIMĂ ORĂ despre Regele Mihai


Aceasta mai este acuzată că a ignorat prevederile unei ordonanţe de urgenţă din anul 2013, care prevedea reducerea posturilor în instituţiile publice. 

"La data de 23 august 2013, inculpata (funcţionar pe post de execuţie), în exercitarea atribuţiilor funcţiei de coordonare a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, a luat decizia de păstrare a postului pe care îl ocupa pentru sine însăşi, obţinând astfel, în mod direct, folosul patrimonial ce decurgea din activitatea salarizată a postului", se mai arată în comunicat. 

De asemenea, Sanda Daniela Mercea este acuzată că, din poziţia de şefă a APM Bihor, a folosit expresii jignitoare faţă de un angajat din subordine. 

După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis la Judecătoria Oradea pentru soluţionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.