Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful TVR își simte sfârșitul aproape: își 'anunță' plecarea

stelian tanase

În ultima vreme, zvonurile despre mazilirea președintelui director-general la TVR, Stelian Tănase, s-au înmulțit în presă. Se pare că zvonurile au ajuns și la urechile lui Tănase, care știe că PSD i-a pus gând rău. Stelian Tănase scrie un editorial ce seamănă mai mult cu epilog sau un cuvânt de adio în funcția de șef al TVR.

Citește și: SURSE - Șeful TVR, EXECUTAT

”Foarte traditionalisti politicienii romani! Zau! Adica au o placinta de impartit, de taiat in portii. Si nu e infinita, dimpotriva e fff limitata. Ce e bun, e putin si rar. Asa ca dinsii, cum vreti sa le spuneti, granguri, mahari, smecheri, au hotarit dupa o matura chibzuiala sa isi imparta placinta intre ei. Boala e aceeasi, dar metoda se aplica dupa caz. Lista prazii ministere, directii, agentii, companii cu capital de stat, consilieri, locuri in consilii de administratie. Undeva de unde ies bani multi, si te faci fericit. Sa fie multumita clientela. Traiasca sefii!

Ideea este ca, dincolo de rivalitati, politicienii formeaza un clan. Esti IN sau OUT. Faci parte din banda sau nu faci parte,esti sau nu de-ai nostri. Ca efect, ceilalti, strainii, veneticii sunt tinuti la usa. S-a recurs pentru a prezerva foloasele la o veche institutie romaneasca – nasitul. Cine nu e nas, nu e finul cuiva influent, e un nimic. Nu exista. Pe liste sunt cumetri, veri, cuscri, gineri, frati, nurori, neveste, gineri. E laudabil de cit spirit de familie dau dovada! Si se spune despre romani ca sunt dezbinati, invidiosi, ca isi dau in cap, ca sapa groapa altuia! Nimic mai neadevarat! Iata! avem un ex, cit de uniti suntem. Familistii se bucura de buna reputatie in lumea romaneasca. A spune despre cineva ca tine la onoarea lui de familist, vorba lui nenea Iancu, inseamna ca pui mare pret pe el. Asa ca de ce sa nu practicam acest spirit familist si in politica unde sunt cei mai cei dintre cei! Acesta e un nobil obicei – de a-ti impinge in functii publice neamurile, pe cei de acelasi singe cu tine. E o prejudecata ca nepotismul, favoritismul ar fi ceva rau. Dimpotriva. Arata valorile unei societati, moravurile ei chiar !

Asa s-a intins o adevarata plasa intre neamuri de diferite grade peste Romania. PCR se zicea odata egal pile, cunostinte, relatii. PCR a disparut, dar sistemul nu. Rudele sunt peste tot. Dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine. Ceausescu a fost cel mai mare familist, isi bagase toate neamurile in fct. de conducere. In guvern, ministere, CC PCR, armata, Securitate, ambasade. Azi am ajuns cam tot acolo, dar mai fara perdea. Se fac deja cadouri odraslelor locuri in parlament, chiar ministere, pozitii puternice, la majorat, la intoarcerea de la studii din occident, la casatorie ca dar de nunta etc.

Alt ex. fff. vizibil. La Bruxelles la Parlamentul european avem o colectie minunata de rude apropiate. Logica e simpla – daca e vreun privilegiu de acaparat, unde viata e frumoasa, nu ca in poluatul Bucuresti si se cistiga si bani buni, trimitem fiintele dragi acolo, ca semn de dragoste. Dragostea e un lucru bun. Politica a devenit treptat o afacere de familie, de clan. Te ajuta sa inhati resursele, tot ce e valabil in societate. De ce sa puna mina altii pe sinecuri !? E mai bine sa iti trimiti tu nevasta sau copilul !

Alt ex. Locurile in parlament au devenit feude ale unor politicieni influenti care nu scapa fireste prilejul sa transforme politica in tot felul de foloase si privilegii. Listele de candidati prezentate de partide sunt pline ochi de asemenea retele de rubedenii. Nu exista judet care sa fie scutit de aceasta practica. Sistemul PCR nu a disparut, dimpotriva s-a intarit. A devenit si cinic. Ne cere votul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.