Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎCCJ face lumină în dosarul lui Klaus Iohannis: Pașii până la verdictul final / DOCUMENT

iohannis

Termenele acordate de ÎCCJ și multiplele acțiuni în dosarul lui Klaus Iohannis au fost analizate pe toate părțile pe piata politică. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) explică, într-un răspuns acordat stiripesurse.ro, care sunt toate procedurile, pas cu pas, care au fost aplicate in cazul Klaus Iohannis-ANI si, de asemenea, ce se va intampla mai departe.

Klaus Iohannis este acuzat de ANI ca a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul Sibiu în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe. Curtea de Apel Alba-Iulia i-a dat câştig de cauză lui Iohannis, dar ANI a facut recurs la ICCJ. În 30 septembrie 2014, ICCJ a admis în principiu judecarea recursului declarat de ANI.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie stabilise, marţi, ca în 18 noiembrie să înceapă judecarea. ANI a cerut instanţei supreme, miercuri, să judece mai repede dosarul, considerând că judecata ar trebui să aibă loc înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Cererea ANI de preschimbare a termenului ICCJ va fi judecat lunea viitoare de instanţa supremă.

ICCJ urmează să decidă, astfel, dacă menţine data stabilită iniţial pentru judecarea dosarului lui Klaus Iohannis sau dacă procesul începe înainte de terminarea alegerilor prezidenţiale.

IATA TOT CE S-A INTAMPLAT PANA ACUM LA ICCJ și CE URMEAZĂ SĂ SE ÎNTÂMPLE pana cand Inalta Curte va respinge definitiv recursul ANI sau il va declara, definitiv, incompatibil, pe Klaus Iohannis:

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.