Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Februarie roșu la PSD. Planul SECRET al lui Liviu Dragnea

PSD - Sursa foto: cotidianul.ro

Victor Ponta și Liviu Dragnea au bătut palma și au stabilit planul prin care își vor salva pielea după alegerile prezidențiale. Stiripesurse.ro va prezinta in exclusivitate strategia prin care capii PSD rămân la butoane și îngroapă opozitia interna din partid. Pe de alta parte, o alta grupare sustine ca alianta dintre Ponta si Dragnea nu este inca batuta in cuie.

Surse din PSD au declarat pentru stiripesurse.ro ca este "aproape 100% sigur" ca va fi  organizat un Congres rapid. Victor Ponta va ramane presedinte PSD si Premier, iar Liviu Dragnea va ramane presedinte executiv si Ministru al Dezvoltarii. Singurele modificări vor fi operate in structura vicepresedintilor, unde, de exemplu, Marian Vanghelie nu o sa mai intre, ne-au asigurat surse din partid.

STRATEGIA este urmatoarea: Liviu Dragnea i-a convins pe liderii judeteni PSD sa fie de acord cu un Congres rapid pentru că altfel, daca e lasat pentru luna februarie a anului viitor, exista riscul unei prabusiri a Guvernului. Potrivit unei analize din PSD, Opozitia va avea sanse mai mari de reusita sa treaca o motiune de cenzura in primavara cu un PSD aflat in pline lupte interne pentru Congres. Astfel ca se va merge pe un Congres rapid in decembrie, cand nu s-a format incat o masa critica suficient de mare la adresa conducerii.

"Trebuie facut acum un Congres ca sa ii legitimeze pe Ponta si pe Dragnea. Ei (PNL-PDL,n.red.) nu pot baga acum motiune de cenzura, dar le e frica (lui Ponta si Dragnea, n.red.) pentru la primavara la motiune. Trebuie sa tinem randurile stranse ca usor- usor se fac tot felul de grupulete si nu stii ce se intampla pana in februarie-martie. Daca plecam de acum cu o stabilitate pentru Victor Ponta e mai bine pentru toata lumea", ne-au explicat surse din PSD.

PE DE ALTA PARTE, o alta grupare din PSD sustine ca Victor Ponta nu ar fi cazut la pace in totalitate cu Liviu Dragnea si ca inca se joaca la mai multe capete.

Data Congresului PSD va fi discutata in sedinta Comitetului Executiv National al PSD.

Citeste si: ORDINEA DE ZI a Comitetului Executiv National al PSD

SURSA FOTO: cotidianul.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.