Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filialele PSD din Moldova și-au ales noua conducere

PSD Suceava

[embed]https://www.youtube.com/watch?t=1&v=use_bbtXJxA[/embed]

Filialele locale ale PSD din județele Botoșani, Iași, Suceava și Vaslui au organizat în weekend-ul 3- 4 octombrie alegeri pentru a-și desemna noua conducere.

Cel mai controversat scrutin s-a desfășurat la Iași, unde a fost nevoie să vină președintele interimar Liviu Dragnea ca să calmeze spiritele.

Noua conducere îl are în frunte pe Victorel Lupu, vicepreședinte CJ Iași, văzut de presa locală ca fiind omul lui Gheorghe Nechita. Lupu este secondat de Mihai Chirică, viceprimarul municipiului Iași, care a fost ales președinte executiv dar și de Vasile Cîtea, ales secretar general.

Cum posturile se negociaseră dinainte, conferința PSD a fost mai mult o formalitate. Victorel Lupu nu a avut nici măcar un discurs de candidat. Totuși, unii dintre participanți au folosit ocazia pentru a sugera că actualul aranjament este temporar.

Liviu Dragnea a vorbit în discursul său despre o schimbare graduală, iar Chirica a spus că Lupu a promis în timpul negocierilor că la un moment dat se va retrage. Mihai Chirica a încercat și el să candideze la președinția filialei județene dar s-a retras.

Totodată, Liviu Dragnea l-a prezentat pe Chirica ca fiind candidatul PSD la Primăria Iași.

În celelalte filiale, în schimb, a fost sezon deschis la realegeri. Dumitru Buzatu a fost reales în fruntea PSD Vaslui, dar el a promis că se va retrage în 2017. Buzatu va fi secondat de președintele executiv reales Adrian Solomon, deputat în Bârlad, iar Ciroian Trifan a fost reales în funcția de secretar general.

La Botoșani a fost ales Andrei Dolineaschi (care demisionase acum câteva luni în semn de solidaritate cu Liviu Dragnea).

Ovidiu Portariuc, președintele organizației municipale PSD, a fost ales președinte executiv la nivel județean. Mihaela Huncă a fost aleasă secretar executiv, iar Gheorghe Vâzdoagă a fost ales vicepreședinte.

La Suceava a fost reales Cătălin Nechifor, în prezența lui Liviu Dragnea și a lui Valeriu Zgonea.

Funcția de președinte executiv a fost desființată, Lorand Ercse a fost ales secretar executiv, iar trezorier a fost ales Virginel Iordache.

Sursă foto: Monitorul de Suceava

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.