Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Folosești telefonul sau tableta înainte de culcare? Iată la ce pericole te expui

internet tableta

Te pui în pat, te convingi că o să te culci, și totuși iei telefonul în mână să mai verifici ultimele noutăți de pe Facebook, să mai arunci cu câteva „inimioare” pe Instagram și poate să mai răspunzi la câteva mesaje pe Whatsapp. Toți facem asta, de cele mai multe ori în mod involuntar.

Lovitură pentru studenții români! Călătoriile GRATUITE au primit 'INTERDICȚII' după proteste

Deși pare un obicei nevinovat, care nu ne poate face rău, utilizarea telefonului, tabletei sau oricărui dispozitiv electronic înainte de culcare, în mod regulat, poate avea un efect nociv asupra sănătății noastre, scrie playtech.ro. Un nou studiu realizat de GigaOm demonstrează că lumina albastră emenată de ecranul telefonului ne poate afecta somnul și chiar sănătatea.

Nu este o noutate faptul că lumina albastră, adică lumina artificială generată de ecranele electronicelor, afectează modul în care corpul nostru produce melatonina. Acest hormon are un rol important în reglarea „ceasului biologic” al fiecărei persoane. Glanda pineală este extrem de sensibilă la lumină, iar câteva cercetări recente au arătat că aceasta secretă cantitatea necesară de melatonină doar în condiții de beznă totală.

Cu doar câteva luni în urmă, American Chemical Society a publicat un videoclip care prezenta cum expunerea la lumina albastră păcălește corpul făcându-l să creadă că este dimineață, iar asta ne afectează ritmul cardiac și ne face să adormim mult mai greu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.