Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Formula 1 se îndreaptă spre mai multe curse desfășurate în oraș

formula 1

Formula 1, al cărei nou proprietar, Liberty Media, încearcă să atragă un public nou, intenționează să organizeze mai multe curse în oraș și să împartă sezonul în trei părți aproximativ egale, în Asia, Europa și America, a declarat pentru AFP directorul de operațiuni comerciale, Sean Bratches, aflat la Shanghai.

"Vom merge în orașe emblematice, unde avem o mare bază de fani, mai ales noi fani potențiali. Din punct de vedere al fanilor, decorul din centrul acestor orașe poate crea imagini de televiziune și imagini percutante", a precizat Bratches. "Eu petrec mult timp să iau contact cu orașele — nu doar să reacționez la propunerile care ne-au fost făcute — și cred că în final vom organiza mai multe curse în oraș decât s-a văzut până acum", a continuat Bratches.

Spre deosebire de situația actuală, când calendarul curselor prevede treceri de la un continent la altul, în viitor sezonul ar putea fi împărțit în funcție de zone geografice, ceea ce ar fi benefic pentru fani, sponsori, echipe și organizatori, a estimat oficialul. "Vrem o repartizare echilibrată a curselor în rândul regiunilor și ceva mai mult echilibru între circuitele tradiționale și cele urbane (în prezent la Melbourne, Monaco, Montreal, Baku și Singapore — n. r.)", a spus el.

Noii proprietari ai F1 doresc ca un sezon să aibă 25 de curse, față de 20 în acest moment, iar formatul să fie unul variat, în jurul tripticului antrenamente libere (trei sesiuni) — calificări — cursă, împărțit în trei zile. Două Mari Premii suplimentare ar putea fi organizate în orașe din Asia — continent unde există numeroși fani — în condițiile în care India, Coreea de Sud și Malaysia au renunțat în ultimii cinci ani. În acest moment au loc discuții, a asigurat Bratches, fără să ofere amănunte. El a indicat că "până la sfârșitul lunii următoare" va fi încheiat un acord pentru ca Marele Premiu al Chinei să aibă loc an de an. În prima versiune a calendarului pentru 2018, anunțată în iunie, acest MP, disputat la Shanghai, ca și MP al Singapore, purtau mențiunea "provizoriu", ceea ce lăsa de înțeles că ele ar putea să nu aibă loc.

De asemenea, au loc discuții pentru a prelungi contractul care leagă F1 de Singapore, conform Agerpres. Grupul american Liberty Media a cumpărat în ianaurie drepturile comerciale ale disciplinei (tranzacție estimată la aproape 8 miliarde de dolari), după domnia de 40 de ani a britanicului Bernie Ecclestone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.