Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost prim-procuror, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare

decizie justitie

Lora Constantinescu, fost prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lânga Judecatoria Buftea, a fost condamnata definitiv de Înalta Curte de Casatie si Justitie la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenta.

Initial, Lora Constantinescu primise 4 ani de închisoare la instanta de fond - Curtea de Apel Bucuresti, pedeapsa scazuta la 3 ani închisoare cu executare în urma deciziei instantei supreme.
Potrivit DNA, în perioada februarie - 17 mai 2013, Lora Constantinescu a pretins de la o persoana (denuntatoare în dosar), prin intermediar, mai multe sume de bani, primind suma de peste 5.100 lei si bunuri, pentru ca în schimb sa îsi exercite influenta pe care pretindea ca o avea asupra unor procurori de la alta unitate de parchet si asupra unor politisti, astfel încât sa fie ameliorata situatia juridica a sotului acesteia.
Sotul denuntatoarei era cercetat în trei dosare în legatura cu furtul unor autovehicule.
În 15 mai 2013, Lora Constantinescu a pretins de la persoana denuntatoare, prin intermediar, o noua suma cuprinsa între 2.000 si 3.000 de lei si doua cartuse de tigari. Doua zile mai târziu, Lora Constantinescu a primit suma de 3.000 lei si cele doua cartuse de tigari, ocazie cu care procurorii anticoruptie au organizat un flagrant.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.