Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a făcut noi numiri în plenul Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor

Guvern Tudose

Guvernul a luat, joi, mai multe decizii referitoare la ocuparea unor posturi de membru în plenul Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), se arată într-un comunicat al Executivului.

Potrivit sursei citate, schimbările intervin ca urmare a intrării în vigoare a noilor dispoziţii legale care prevăd înlocuirea reprezentantului în plen al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) cu un reprezentant din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Astfel, Guvernul a decis să o numească pe Aura Gabriela Socol, reprezentant al ASF, în funcţia de membru al plenului ONPCSB. Mandatul său este de 5 ani, începând cu data intrării în vigoare a hotărârii de Guvern, conform comunicatului.

De asemenea, Guvernul a constatat că, începând cu 6 iulie, a încetat, prin efectul legii, mandatul de membru al plenului ONPCSB exercitat de Bogdan Mihai Martimof, reprezentant al ARB.

Potrivit comunicatului, înlocuirea reprezentantului ARB cu cel al ASF este reglementată prin Legea 125/2017 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării terorismului, prin care a fost modificată şi completată Legea 656/2002.

Tot joi, Executivul a decis să-l renumească în funcţia de membru al plenului ONPCSB, pentru un mandat de 5 ani, pe Ion Gogoescu, reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice. Mandatul precedent deţinut de Ion Gogoescu în calitate de reprezentant al MFP în cadrul plenului a încetat în 3 iulie.

Propunerile pentru numirea în funcţia de membru al plenului ONPCSB, reprezentant al unei autorităţi competente, se fac de către conducătorul autorităţii respective în termen de 30 de zile de la data vacantării postului, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.