Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Închisoare cu executare pentru un naţionalist macedonean vinovat de 'violenţe' în parlament

dw.com
Balcani Kosovo Serbia Bosnia Albania Muntenegru Macedonia Croatia

Un naţionalist macedonean a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru că a participat la violenţele din 27 aprilie din parlamentul Macedoniei, când mai mulţi deputaţi au fost loviţi, informează joi AFP. Pance Angelov, 65 de ani, a fost declarat vinovat de un tribunal din Skopje pentru că a agresat-o pe deputata Radmila Secerinska (Uniunea Social Democrată din Macedonia, SDSM, la putere), pe care a tras-o violent de păr după ce a fost lovită în cap cu un trepied lansat de o persoană neidentificată.

Acuzatul şi-a recunoscut în timpul procesului vinovăţia şi a prezentat scuze deputatei şi opiniei publice. În luna mai, alţi nouă naţionalişti macedoneni au fost condamnaţi la pedepse de închisoare cu suspendare, pentru că au luat parte la aceste violenţe.

În jur de o sută de manifestanţi au dat buzna în 27 aprilie în parlamentul Macedoniei după ce preşedinte al parlamentului a fost ales Talat Xhaferi, deputat din partea minorităţii albaneze, minoritate ce reprezintă în jur de o cincime dintre cei 2,1 milioane de locuitori. Susţinând partidul de dreapta la putere din 2006 (VMRO-DPMNE), ei îi reproşau opoziţiei social-democrate că a pus în pericol unitatea naţională, acceptând revendicările partidelor albaneze, conform Agerpres.

Mai mulţi deputaţi au fost atunci bătuţi violent, inclusiv liderul SDSM, Zoran Zaev, devenit de atunci premier. Cel mai grav a fost rănit deputatul albanez Ziadin Sela, care a necesitat spitalizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.