Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteză explozivă a unui analist politic: 'De ce s-a RĂȚOIT Tudose'! Cum l-ar putea înlocui pe Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Atitudinea lui Mihai Tudose din ultima perioadă a fost remarcată de Stelian Tănase pe blog-ul său. Analistul politic crede că "Tudose o fi infierbintat de la semnalările din presă că în PSD s-ar pregăti schimbarea lui Dragnea…"

"Premierul Mihai Tudose s-a ratoit orgolios in fața jurnaliștilor (ce ceată veselă!) care-l asaltau pe tema autorității sale. Are sau nu are așa ceva la purtător? In traducere liberă este vorba despre sîngele din instalație. Ce va face dacă unii din PSD – cu referire la Liviu Dragnea&Co – vor avea altă opinie decît zisul prim-ministru ? Care punct de vedere se va aplica – al lui sau al lui Liviu Dragnea? Acesta era subtextul. Iată cum s-a exprimat el nervos : „Domnule, până una-alta, eu sunt prim-ministru şi eu dispun, da? Cât sunt eu prim-ministru, rămâne cum am stabilit ieri !” Mihai Tudose se dă cocoș. Degeaba Liviu Dragnea il patronează și îl talonează strîns, vrînd să arate că el – Dragnea – este jupînul.

Citește și: Cristoiu aruncă în aer scandalul Berbeceanu: 'Lupta împotriva corupției a fost prilej și de RĂFUIELI erotico-mafiote'

Mă gindesc că dl Tudose o fi infierbintat de la semnalările din presă că în PSD s-ar pregăti schimbarea lui Dragnea…O fi influențat, poate, de zicerile poporane ale lui Ponta care nu îl are la inima pe Dragnea și îi vrea căderea. Sau pleacă urechea la disidențele din partid, tot mai multe și mai vocale… Intr-o atare situație, dl Tudose ar fi cap de listă pentru a-l înlocui pe cel care l-a făcut premier. Și nu ar ezita o clipă s-o facă. În politică se trăiește din cadavre.

Ce riscă Mihai Tudose azi cu asemenea ieșiri!? Nimic! O ia cumva pe drumul lui Grindeanu!? Nu cred. Dragnea nu mai poate repeta figura pentru ca nu ar mai găsi sprijinitori nici intre cei mai fideli vasali. Nu de dragul lui Tudose, cum s-ar crede, ci pentru că liderii PSD nu s-ar mai lansa într-o nouă aventură care coboară dramatic cota partidului la capitolele popularitate si incredere. De altfel, Dragnea este in cădere liberă, mult sub PSD în sondaje. Unii dau chiar catastrofalul raport 15% Dragnea – 40 PSD!!!

Citește și: Lia Olguţa Vasilescu, lovitură DURĂ pentru sindicalişti. Listă în 10 PUNCTE

Audiența lui Dragnea în PSD este în rapidă scădere. Fără voie, prim-ministrul Tudose începe să adune – ca magnetul pirita de fier – nemultumiții din partid. Unii chiar s-au săturat de Dragnea și întrevăd pericolele pentru alegerile din 2019-2020 cu el ca lider. Mai sunt prin preajmă, gata să-l doboare, pîndacii de mesrie. Cei care așteaptă după colț gata să-l sacrifice pe Dragnea la prima ocazie favorabilă. Ei deocamda tac, execută docili ordinele, prezervindu-și prudenți carierele. Dar acestia sunt aliați fff nesiguri pentru Dragnea. Dacă altcineva le oferă mai mult și mai ales le asigură situația, Dragnea va fi debarcat. Vom vedea atunci servanții cei mai lingusitori înjurîndu-l pe fostul lor lider ca la ușa cortului – în direct la tv. Moravurile astea se cunosc și se practică bine la București.

Iesirea lui Mihai Tudose are un înțeles. El știe că nu poate fi schimbat de camarazii pesediști. De nimeni, de fapt. În plus rățoiala îi face bine la imagine, iar de imagine are nevoie orice politician mai mult ca de orice. E ceva mai mult în replica lui Tudose!? Vom vedea la toamnă.", a scris Stelian Tănase pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.