Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură teribilă în fotbalul românesc

Fotbalul românesc a primit o lovitură teribilă! Calculele din clasament sunt complet schimbate după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis ca CFR Cluj să primească înapoi cele 24 de puncte cu care fusese sancţionată de FRF.

Astfel, în acest moment CFR Cluj are 54 de puncte şi ocupă locul 3 în Liga 1. Deşi se află pe o poziţie care îi dă dreptul să participe în sezonul viitor al Europa League, gruparea din Gruia nu va putea evolua în cupele europene, deoarece se află în insolvenţă. Clujenii nu doar că scapă de retrogradare, dar trec pe locul 3, cu 54 de puncte. În acelaşi timp, la retrogradare, Gaz Metan Mediaș intră în "zona roşie" a clasamentului.

În aceste condiţii, încă o echipă a căzut sub linie, iar meciul de vineri dintre Gaz Metan Mediaş şi Concordia Chiajna devine vital pentru evitarea retrogradării. Ilfovenii au 38 de puncte, cu trei peste Mediaş, dar ardelenii joacă pe teren propriu într-un meci care ar putea să decidă una dintre retrogradate.

Însă pentru Rapid, Universitatea Cluj şi FC Braşov, soarta e dură. În acest moment, giuleştenii sunt la cinci puncte în spatele Chiajnei, în timp ce Clujul şi Braşovul au şase lungimi în spate. În teorie, una dintre echipele ardelene se mai poate salva, dacă va câştiga ambele meciuri, iar Chiajna le va pierde pe amândouă, atât Braşov, cât şi ”U” având avantajul meciurilor directe. Însă asta presupune ca echipa lui Marius Baciu să piardă atât azi, la Mediaş, cât şi în ultima etapă cu Petrolul, echipă care nu mai are niciun obiectiv.

La fel şi în cazul Rapidului. Giuleştenii trebuie să bată CFR-ul mâine, dar şi pe Pandurii, în ultima etapă, speranţa fiind că Chiajna scoate maximum un punct din meciurile cu Mediaş şi Petrolul. Şi Rapidul are avantajul meciurilor directe cu Chiajna (0-0 la Chiajna şi 1-0 în Giuleşti).

Cum arată clasamentul după ce cei de la CFR Cluj au primit înapoi cele 24 de puncte

1. ASA Târgu Mureş - 68 pct.

2. Steaua - 67

3. CFR Cluj - 54

4. Petrolul Ploieşti - 52

5. Astra Giurgiu - 51

6. CS U Craiova - 50

....

12. Concordia Chiajna - 38

13. Gaz Metan Mediaş - 35

14. Rapid - 33

15. U Cluj - 32

16. FC Braşov - 32

17. Oţelul Galaţi - 26

18. Ceahlăul - 24

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.