Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Muncii o trimite pe tânăra bolnavă de scleroză să-și caute dreptatea în instanță. Reacția Laurei Florescu

Marcica Belearta Mononoke / Facebook
ioana laura florescu

Ministerul Muncii anunţă că Laura Florescu, tânăra bolnavă de scleroză multiplă care a încasat bani după ce a publicat un volum de poezii şi căreia i-a fost suspendată din această cauză pensia de invaliditate pentru o lună, are posibilitatea contestării deciziei în instanţă. Precizările vin după ce Laura Florescu şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că a fost înştiinţată că va rămâne fără pensia de invaliditate pentru că primit 230 lei după ce a publicat un volum de poezii.

„Eu sunt în stare să mă duc în instanță lună de lună? Nu cred! Bănuiesc că nici alții în situația mea nu ar fi foarte fericiți de asta. (...) Probabil este greșala mea că nu m-am interesat mai mult. A fost o situație din scurt și am reacționat la ea: scriu, da, scriu, ok”, a reacționat Laura Florescu la Antena3.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, purtătorul de cuvânt al ministerului Muncii, Cristian Vasilcoiu, a dat asigurări că va fi introdusă o prevedere în noul proiect de lege a pensiilor pentru ca astfel de situații să nu se mai repete.

„Precizarea pe care Ministerul Muncii a transmis-o mai devreme conține și această lămurire, și anume prevederea în cauză este prevăzută în legea 263/2010. În noul proiect de lege a pensiilor se va introduce o prevedere pentru persoanele care obțin venituri din drepturi de autor (...) Astfel că pe viitor, atunci când va intra în vigoare, nu vom mai avea astfel de situații. Din păcate, astăzi așa este legea și, repet, este una veche de 7 ani, nu este una pe care actualul guvern să o fi făcut-o și funcționarii publici nu pot să încalce legea.”, a spus Cristian Vasilcoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.