Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei o 'DEMOLEAZĂ' pe Laura Codruţa Kovesi: Ce măsuri se vor lua

Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader

Ultimul scandal din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu înregistrările în care a apărut Laura Codruţa Kovesi au declanşat cutremurul. Kovesi ar vrea să scape de oamenii incomozi din instituţie, dar este contrată dur de ministrul Justiţiei. În direct la România TV, la emisiunea Andreei Creţulescu, Toader a desfiinţat-o pur şi simplu pe şefa DNA.

Citeşte şi: Anunţ APOCALIPTIC pentru Laura Codruţa Kovesi: 'Klaus Iohannis i-a spus să îşi dea DEMISIA'

Toader s-a enervat după apariţia publică a înregistrărilor şi spune că e incredibil ca un procuror să vorbeaşcă în acest fel. Mai mult, Toader anunţă că vor fi măsuri dure după evaluare. Dacă se vor găsi erori grave, Kovesi ar putea fi revocată din funcţie. "Când am făcut prima evaluare a DNA, când cu evaluarea privind OUG 13, am tras un puternic semnal de alarmă la activitatea DNA. A fost cea mai severă poziţie publică la adresa DNA. Procurorul nu poate ancheta constituţionalitatea adoptării unui act normativ. Nu îi poţi reproşa cuiva adoptarea acelui act. Ulterior declarării conflictului de natură constituţională cu surprindere am constatat că ei au spus că vor continua ancheta.

Citeşte şi: Universitatea Craiova REVINE în fotbal: Anunţul lui Adrian Mititelu în privinţa Ştiinţei

Nu e posibil şi admisibil să continui o anchetă când CCR a spus că nu poţi face asta. Am observat că oameni nevinovaţi au fost trimişi în judecată, arestaţi, cercetaţi, apoi achitaţi. CEDO îţi dă o recompensă morală, dar atât. Am observat aceste derapaje ale DNA, dar şi cele ale Ministerului Public. Au apărut acele înregistrări în presă. Am sesizat inspecţia judiciară să vadă dacă e adevărat. E incredibil ca un procuror să vorbească aşa. Cercetezi faptele mai întâi.

Norma penală e ultima soluţie. Faptul că dinăuntrul DNA au apărut nemulţumiri nu face decât să dea crezare că acolo ceva nu e în regulă. Auditul pe care l-am cerut şi evaluarea managerială sunt făcute pentru că DNA şi Ministerul Public nu au fost supuse unei evaluări de 10 ani de zile. Nu vă pot spune când se termină evaluarea. Eu vreau să evaluez şi unităţile din teritoriu. După rezultatele de la centru propunem în funcţie de ce se va constata. Apoi, evaluăm şi unităţile din teritoriu. Dacă ai încălcări de fond foarte grav se propune revocarea din funcţie", a spus Tudorel Toader.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.