Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Lazăr Comănescu la Forumul European de la Wachau

mae
lazar comanescu forum

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a participat astăzi la deschiderea Forumul European de la Wachau, la Abaţia Göttweig din Austria Inferioară, desfășurat în perioada 11-12 iunie 2016, în organizarea Ministerului Federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe al Austriei, împreună cu guvernul Landului Austria Inferioară.

În alocuțiunea sa, ministrul Comănescu a arătat că Uniunea Europeană se găsește într-un context dificil al istoriei sale, marcat de numeroase provocări interne și externe: criza migrației, amenințarea crescută a terorismului, fragilitatea vecinătății Uniunii, proliferarea euroscepticismului și a xenofobiei.

Șeful diplomației române a subliniat că promovarea ideii unei Europe mai puternice și mai unite, în spiritul Tratatelor și a valorilor sale fundamentale, este în interesul comun al tuturor actorilor europeni, aceasta fiind abordarea pe care România o susține în mod consecvent. A reamintit, în context, importanța susținerii politicilor și inițiativelor menite să consolideze construcția europeană și să prevină tendințele de fragmentare în interiorul acesteia.

Aflat deja la cea de-a 21-a ediție, Forumul European de la Wachau reunește anual reprezentanți guvernamentali, oameni de știință și de cultură, reprezentanți ai mass-media din statele membre ale UE, în special din Europa Centrală și de Est. Ediția din acest an, cu tema „Europa – uniți în perioade de bunăstare, dezbinați în perioadă de criză?“, reprezintă un prilej important pentru a aprofunda discuțiile cu partenerii din statele membre și cu reprezentanți ai instituțiilor europene despre actualele provocări ale agendei politice europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.