Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldovenii cer EXPULZAREA ambasadorului SUA la Chișinău/ PETIȚIE

ambasador sua moldova pettit

Moldovenii cer expulzarea ambasadorului SUA de la Chișinău, James Pettit, după ce a declarat că Republica Moldova trebuie să rămână un stat independent, iar unirea cu România nu este o alegere practică.

„Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova”, a declarat James Pettit.

Vezi și: Declarații INCREDIBILE ale Ambasadorului SUA la Chișinău: Moldova nu e România! Are propria istorie!

În replică, inițiatorii petiției spun că Moldova reprezintă teritoriile de la „r.Moldova, r.Siret, Bucovina, Hotin, Republica Moldova și Basarabia (ținutul de la Marea Neagra între Dunare și Limanul Nistrului)”.

„Conform actului de la 1 decembrie 1918 Moldova, Transilvania și Valahia au format un singur stat, în granițele micșorate ale vechii Dacii, un stat cu numele România. Acest act nu și-a pierdut valabilitatea fiind grosolan încălcat de către Germania nazistă și URSS comunistă. După destrămarea URSS, descendenta sa Rusia a format un pseudostat românesc, cu ajutorul persoanelor influențate de la Chișinău și București, Mircea Snegur, Iurie Roșca, Ion Iliescu și alții. În asa fel România nu și-a putut recăpăta teritoriile pierdute”, se arată în textul petiției.

„În acest context a spune că Moldova nu este România este un fals istoric și o sudalmă la adresa tuturor românilor. Domnul Ambasador James Pettit trebuie să părăsească Republica Moldova până la expirarea mandatului”, se mai arată în petiția online care poate fi găsită aici.

Vezi și: CUTREMUR în MAI: Șeful 'Doi și-un sfert', urmărit penal de DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.