Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivarea judecătorilor în dosarul Craiovei:Acuzaţii dure la adresa lui Dragomir şi Mircea Sandu

ciocanel judecator

A apărut motivarea instanţei în disarul dezafilierii Universităţii Craiova. Acuzaţiile la adresa lui Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu sunt extrem de dure.  "Mitica Dragomir si Mircea Sandu au dat dat dovada de exces de putere si au abuzat in dispretul statului de functiile lor".

Asa isi motiveaza judecatorul de la Tribunalul Bucuresti pedepsele pe care le-a dat fostilor sefi ai fotbalului romanesc, in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova. Cei doi au fost obligati si la plata unor daune record, de 258 de milioane de euro. "O escrocherie care nu poate ramane asa", sustin inculpatii. Mitica Dragomir si Mircea Sandu au fost condamnati la cate trei ani de inchisoare cu suspendare si 80.000 de lei amenda penala. Au fost gasiti vinovati, intre altele, de abuz in serviciu si sustragere de sub sechestru. In urma cu cinci ani, au provocat excluderea clubului Universitatea Craiova din Liga 1, dupa un conflict cu Victor Piturca.

Citeşte şi: Dan Mihalache a fost INTERCEPTAT: Ce a putut spune despre Rareş Bogdan şi Mihai Gâdea / VIDEO

Fostii sefi ai Ligii Profesioniste de Forbal si Federatiei Romane de Fotbal ar trebui sa presteze cate o suta de zile de munca in folosul comunitatii, la Arhiepiscopia Bucurestilor ori la Politia Locala a Sectorului 1. Iar judecatorul a explicat de ce a dat aceste pedepse: "Modalitatea de aplicare a sanctiunii excluderii clubului Universitatea Craiova reprezinta un exces de putere (...) Mitica Dragomir si Mircea Sandu au actionat pentru excluderea FC Universitatea Craiova cu orice pret." Acuzati ca au actionat cu rea credinta si in dispretul statului, Dragomir si Sandu tuna si fulgera la adresa judecatorului care i-a pedepsit.

"Nu am incalcat niciun regulament. Numai ca doamna judecator nu a inteles problemele sportive. Numai noi am fost condamnati. Cine suntem noi? Ce am facut noi?", este indignat Mitica Dragomir. "Eu nu urmaream Craiova, ca presedinte de federatie, sa o desfiintez, eu vroiam sa o ajut spunandu-i cum incalca statutul si ce sa faca in continuare", a declarat Mircea Sandu, conform ProTV.  Universitatea Craiova a pierdut atunci 39 de fotbalisti care au plecat liberi de contract la alte cluburi, asa ca tribunalul a condamnat si Liga Profesionista si Federatia Romana de Fotbal, ambele la amenzi penale de cate 370.000 de lei. Mai ales ca si Fiscul ar fi pierdut zece milioane de lei. Daca sentinta va ramane definitiva la Curtea de Apel, Dragomir si Sandu ar putea fi obligati sa ii plateasca Universitatii Craiova, impreuna cu LPF si FRF, daune de 258 de milioane de euro. "Asta este o escrocherie! Cine poate crede ca in aceasta tara poate sa ii dea unui om 258 de milioane de euro. De ce? Toata echipa nu facea un milion de dolari", spune Mitica Dragomir.

Citeşte şi: Se anunță cele mai mari despăgubiri din istorie în urma atentatului de la Nisa

Situatia celor doi fosti sefi ai fotbalului romanesc nu este catusi de putin una confortabila. Cata vreme procurorii anticoruptie au cerut ca pedepsele primite in prima instanta sa fie mult inasprite, ba chiar Mitica Dragomir si Mircea Sandu sa fie trimisi in spatele gratiilor. Soarta celor doi va fi decisa abia la toamna.

Citeşte şi: Consilierul PNL fan ISIS a pățit-o grav de tot: Va fi 'decapitat' de liberali

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.