Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul lui Merkel este noul premier al landului Schleswig-Holstein

merkel Daniel Guenther

Daniel Guenther, din partea Uniunii Creştin Democrate (CDU), formaţiunea politică a cancelarului Angela Merkel, a fost ales miercuri premier al landului Schleswig-Holstein, din nordul Germaniei, la prima sesiune a noului parlament regional, transmite DPA, potrivit agerpres.

content-image

La aproape două luni după ce precedentul guvern a fost înlăturat prin alegeri, partidul conservator CDU, Partidul Liberal Democrat (FDP) şi Verzii au semnat marţi un acord de coaliţie de 114 pagini.

Avertisment DUR venit de la Viena. Începe MAREA ISLAMIZARE a Balcanilor!

Cele trei formaţiuni deţin împreună 44 din cele 73 de locuri din parlamentul regional. CDU va avea trei ministere în noul cabinet, în timp ce FDP şi Verzii - câte două.

Verzii s-au aflat anterior în coaliţie cu Partidul Social-Democrat (SPD) şi cu un partid regional, Asociaţia Votanţilor din sudul Schlewigului, dar această formulă a pierdut majoritatea în urma alegerilor din 7 mai.

Noua alianţă de trei partide - denumită 'jamaicană', cu referire la similitudinea între culorile celor trei partide şi steagul negru-galben-verde al Jamaicăi - nu este prima de acest fel în Germania: o coaliţie anterioară formată în landul Saar în 2012 s-a destrămat după trei ani de funcţionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.