Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OPERAȚIUNEA din PSD care dă FIORI oricărui adversar / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea Sorin Grindeanu

Timp de 22 de zile, milioane de români au ieșit în stradă pentru a protesta, inițial, față de decizia guvernului de a adopta o OUG pentru modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. Mitingurile s-au transformat, după abrogarea OUG 13, în proteste față de PSD și guvernul Sorin Grindeanu.

Contramăsura PSD a fost nu un miting de amploare, așa cum ar fi vrut mulți membri de partid, ci un proces amplu de strângere de semnături, iar cifra de până acum dă fiori adversarilor.

Citește și: Kim Kardashian de Rusia a fost umilită de hackeri: Ce au publicat aceștia / FOTO + VIDEO

”Ne-a informat secretarul general că până la acest moment, ca urmare a campaniei de strângere de semnături iniţiată acum ceva timp de noi, s-au strâns peste 1.400.000 de semnături pentru susţinerea Guvernului şi a programului de guvernare, acţiune care continuă. Am spus acum ceva timp că nu vreau să organizeze PSD-ul un miting, am preferat să strângem semnături prin această campanie, campanie care va continua. Pentru noi este important, este un număr strâns, acţiune începută într-o perioadă care era destul de dificilă. Ni s-a prezentat o evidență a unor rezoluții în organizații ale PSD, în uanimitate, cu 3 puncte:

1. susținerea partidului și a președintelui PSD

2. susținerea premierului și a guvernului

3. decizia de propunere pentru sancționarea lui Mihai Chirica.

Citește și: Tudor Gheorghe, alături de doi foști miniștri: Nu am făcut compromisuri pentru nunți

Cred că în jur de 90% dintre colegi mi-au cerut să supun la vot excluderea din partid a domnului Mihai Chirica, fiecare argumentând aşa cum a crezut de cuviinţă, dar expunând în cadrul Comitetului Executiv Naţional ceea ce s-a discutat în organizaţiile judeţene. O parte dintre colegi i-au cerut domnului Chirica să îşi dea demisia din calitatea de membru de partid, sigur dar asta ar fi atras şi pierderea mandatului de primar, iar cred că trei colegi au propus să fie doar sancţiune cu privire la pierderea funcţiilor de conducere din partid. Eu am refuzat să supun la vot propunerea de excludere, care ar fi ieşit votată într-o majoritate zdrobitoare, explicându-i domnului Chirica şi colegilor mei... sau aşteptându-mă ca, în perioada următoare, domnul Chirica să înţeleagă, totuşi, de ce a fost atât de nervos PSD în urma acelor ieşiri publice ale dumnealui", a afirmat Liviu Dragnea, la finalul CExN al PSD.

Citește și: Beyonce a fost vedeta la NBA All-Star Game: Ce a făcut artista

Liderul social-democraţilor a adăugat că, în cadrul reuniunii, lui Chirica i s-a explicat că afirmaţiile pe care le-a lansat în spaţiul public puteau fi spuse în întâlnirile interne de partid, în cadrul CExN sau în cadrul Biroului Permanent Naţional, dacă el ar fi fost prezent la reuniunile respective.

"Din păcate, nu a venit. Asta a fost decizia luată cu privire la domnul Mihai Chirica", a precizat Dragnea.

Citelște și: Escrocherie pe Facebook: Cum ți se fură totul

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, rămâne în PSD, dar fără funcţiile politice, a decis miercuri, în unanimitate, Comitetul Executiv Naţional al partidului. Chirica deţinea funcţiile de vicepreşedinte al PSD şi preşedinte al organizaţiei PSD Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.